Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 березня 2020, 14:18

Facebook планує підвищити доходи, використовуючи додаткові сервіси

Керівництво компанії Facebook обрало новий напрям, який допоможе збільшити доходи. Як повідомляє lblv.com, фінансові показники компанії піднімуться після запуску нових сервісів і функцій. Деякі експерти очікують, що котирування акцій Facebook виростуть на 25%.

На сьогодні 98% свого виторгу компанія отримує від реклами. При цьому Фейсбук може також використовувати на повну такі сервіси, що належать корпорації, як Інстаграм і WhatsApp.

Так, цього року в Instagram з'явиться нова функція роздрібних продажів. За допомогою цього Фейсбук може забрати частину продажів, які доводиться на таких технологічних гігантів як Амазон і eBay.

WhatsApp може також приносити додаткові доходи. Месенджером користуються понад два мільярда осіб. Після того як Facebook купив WhatsApp, популярність месенджера істотно збільшилася в усьому світі.

Минулого року виторг Facebook збільшився на 25%, склавши 21,1 мільярда доларів. Аналітики прогнозували, що показник підніметься вище 20,9 мільярда доларів. Прибуток на акцію виявився вищим за очікування експертів – 2,56 долара.

При цьому після публікації звітності акції компанії знизилися на 8%, оскільки інвестори негативно сприйняли підвищення адміністративних витрат у четвертому кварталі. Також компанія зафіксувала мінімальний виторг за весь період існування соціальної мережі.

За 2019 рік акції Facebook подорожчали на 55%. На початку 2020-го акції піднялись до історичного максимуму – 224,2 долара за акцію, але позиції втримати не змогли.

Падіння акцій після опублікованої звітності тільки збільшило інтерес інвесторів до компанії. Експерти lblv.com впевнені, що незабаром WhatsApp почне приносити Facebook додатковий прибуток, що істотно підвищить котирування цінних паперів.

Яна Баріна, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін