Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2020, 18:07

Нацбанк рекомендує перейти на розрахунок доходів бюджету від акцизів у гривні

Національний банк радить відійти від практики розраховувати доходи бюджету від акцизів в іноземній валюті на користь гривні для скорочення валютних ризиків. Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації.

Національний банк радить відійти від практики розраховувати доходи бюджету від акцизів в іноземній валюті на користь гривні для скорочення валютних ризиків.
Фото: politeka.net

Що пропонують в Нацбанку

«Ми підписали меморандум про взаємодію. Наше завдання з Мінфіном – зменшити, зокрема, валютні ризики (для бюджету – ред.). Ми зараз спілкуємося з Міністерством економіки, щоб доходи бюджету менше залежали від валютного курсу. Ось тарифи на акцизи, які номіновані в євро, на нашу думку, краще їх номінувати в гривні», – сказав Чурій журналістам після зустрічі з представниками ЄБА.

Це дозволить знизити вплив коливань курсу гривні на бюджет.

За словами Чурия, Мінекономіки зараз розглядає це питання.

Читайте також: Нововведення від НБУ для іноземців: що буде з валютним ринком і курсом

Що відомо

  • Акцизи з вироблених в Україні підакцизних товарів в 2019 році принесли до держбюджету 69,9 млрд грн проти очікуваних 85,9 млрд грн.
  • Доходи від акцизів з ввезених в Україну підакцизних товарів склали 53,46 млрд грн при плані 48 млрд грн.

Читайте також: Через курс гривні бюджет недоотримав більше 2 мільярдів

Коментарі - 3

+
+30
Kanarej
Kanarej
13 лютого 2020, 19:39
#
Да правильно в общем. У меня не раз возникал вопрос, какого милого в Украине, где своя валюта, считают акцизы в евро.  Главное чтобы при этом акцизы не поподнимали :)
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
13 лютого 2020, 20:31
#
Я думаю, что все кто знает как и по какой методике начисляют акциз и пошлину при импорте, или смеются или думают что это шутка! 
Но это еще не самое смешное - Доходы от акцизов с ввезенных в Украину подакцизных товаров составили 53,46 млрд грн при плане в 48 млрд грн.  Кто работает с таможней, тот понимает что это значит!
+
0
Kanarej
Kanarej
14 лютого 2020, 11:56
#
У нас подакцизен не только импорт.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися