Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2020, 14:23

Потенціал росту акцій компанії Tesla Inc.

Високотехнологічна корпорація Tesla відома завдяки випуску інноваційних електромобілів. Ця компанія з'явилась не так давно, проте вже встигла захопити міжнародний ринок і вивести свої інвестиційні активи на фондовий ринок. Придбати акції відомої компанії може кожен, хто має достатньо грошей і пройшов реєстрацію у професійного брокера. У цій статті експерт LBLV розповість, чого чекати від акцій компанії Tesla.

Як змінювався курс Tesla протягом 2020 року?

З початку цього року активи високотехнологічної корпорації виросли в ціні на 82%. Більшість аналітиків називає цю її переоціненою, вважаючи такий ріст черговою «бульбашкою». У страху втратити гарну можливість для заробітку, інвестори готові вкладати в компанію великі гроші. На думку фахівців, трейдеру рекомендується диверсифікувати ризики та відмовитися від ставок на переоцінені фірми.

Експерти застерігають, що котирування Tesla істотно завищені та нагадують «бульбашку», яка спостерігалася у 2017 році. Ключовим активом того часу вважалася перша криптовалюта – Біткоїн. Її курс значно перевищував реальну вартість, у зв'язку з чим за місяць котирування знизились на 65%.

Сьогодні цінні папери Tesla користуються надзвичайно високим попитом. Популярна пошукова система Google відзначила, що останнім часом питання про те, чи варто купувати акції Тесла, лідирують серед запитів користувачів.

При цьому на ринку існують і позитивні новини, які дозволяють зробити припущення про подальше подорожчання акцій Тесла. Американська компанія недавно відновила шанхайське виробництво. Нагадаємо, що виробництво машин було припинено через масову епідемію коронавірусу в Китаї. Ця проблема призвела до зриву графіка поставок Model 3.

Попри продовження епідемії, минулий тиждень виявився оптимістичним для власників акцій Tesla. Першого лютого котирування становили 650 американських доларів, тоді як 4-го вони досягли позначки в 900$. П'ятого лютого курс цінних паперів перевищив рівень 960$ за штуку, проте наступної доби котирування обвалилась до 750 USD. Останнім часом вартість цінних паперів коливається біля цього цінового рівня. Варто зазначити, що фундаментальні фактори практично не позначились на ціноутворенні активів. Головною причиною зростання і падіння акцій називають ринковий настрій.

Чого чекати від котирувань Tesla?

Минулого тижня експерти LBLV зафіксували рекордне зростання курсової вартості Тесла, але шестиденне ралі закінчилось зниженням до січневого рівня. На даний момент думка аналітиків розділилася. Високотехнологічна компанія з випуску електромобілів демонструє нестабільний бичачий тренд, і ніхто не знає, як складеться доля виробника протягом наступних років.

Американські інвестори вважають, що вартість одного цінного паперу підніметься до 7 000 доларів США. Фахівці розглянули 10 різних сценаріїв розвитку компанії, серед яких було навіть повне банкрутство. Тому даний прогноз можна вважати максимально вірогідним і справедливим. Відповідно до кращого сценарію, ціна акцій у 2024 році складе 15 000 американських доларів.

Позитивні прогнози базуються на кількох важливих припущеннях:

  • Попит на електромобілі збільшиться.

  • Автомобільне виробництво зможе утримати свою частку на ринку або розширити її.

  • Знижуючи вартість акумуляторів, виробник підвищить рентабельність і вийде на новий рівень заробітку.

На даний момент Тесла істотно випереджає своїх конкурентів, надаючи широкий асортимент автомобільних акумуляторів за відносно низькими цінами, відзначають експерти LBLV. Крім того, компанія може збільшити прибуток шляхом створення власного автопарку для таксі.

Максим Козлов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін