Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 лютого 2020, 14:35

Новини світового автопрому: ситуація на ринку напружена

Більшість автовиробників представили звітність за минулий рік. Досягти прогнозованих результатів вдалося не всім, але деякі компанії вийшли у прибуток після торішніх збитків. Фахівці lblv.com представляють вашій увазі останні новини світового автопрому.

Заводи Hyundai закриваються у Південній Кореї через коронавірус

Карантин в Китаї через спалах пневмонії порушив ланцюжок поставок деталей для Hyundai на заводах у Південній Кореї. У зв'язку з цим керівництво компанії повідомило про тимчасову зупинку виробництва у країні.

Як відомо, сім заводів у Південній Кореї виробляють близько 40% від загальної продукції компанії Hyundai. Повідомляється, що разом з Honda і Тесла автовиробник продовжив строки зупинки виробництва на заводах у Китаї відповідно до розпорядження уряду.

Volkswagen, Audi та BMW поки практично не постраждали від китайського вірусу, оскільки їх заводи за межами Китаю не мають проблем з поставками.

Акції Tesla знизились на 17% після рекордного зростання

Перервавши шестиденне ралі, цінні папери компанії Tesla впали на 17%. Один з топ-менеджерів повідомив, що очікуються затримки з поставками автомобілів Model 3, вироблених на шанхайському заводі, у зв'язку зі спалахом коронавірусу. Також негативно на котирування вплинули коментарі аналітиків, які вважають, що вартість паперів автовиробника істотно завищена.

Шанхайський завод Tesla займає одне з центральних місць в планах Ілона Маска. Тут планувалося у 2020 році виробити понад 500 тисяч машин.

General Motors отримав збиток у четвертому кварталі

За підсумками останнього кварталу минулого року компанія General Motors отримала збиток у розмірі 232 мільйони доларів, що в розрахунку на акцію становить 0,16 долара на акцію. Роком раніше автовиробник відзвітував про отримання прибутку в розмірі 2,006 мільярда доларів.

Виручка GM знизилась на 20% – до 30,8 мільярда доларів. Аналітики прогнозували показник на рівні 31,3 мільярда доларів.

Керівництво General Motors планує отримати за підсумками цього року прибуток на рівні 2019-го. З початку року акції GM впали в ціні на 6,1%.

Компанія Tata Motors вийшла в прибуток після збитку минулого року

Третій фінансовий квартал автовиробник Tata Motors завершив прибутком у розмірі 17,4 мільярда рупій (243 мільйонів доларів). Роком раніше збиток компанії був на рівні 269,9 мільярда рупій. Досягти таких результатів Tata Motors вдалося завдяки зростанню прибутку його британського підрозділу Jaguar Land Rover.

У звітному періоді виручка Tata Motors знизилась на 6,8%, склавши 716,8 мільярда рупій. Прибуток Jaguar Land Rover в третьому фінкварталі піднявся до 318 мільйонів фунтів (413 мільйонів доларів), проти збитків у 273 млн фунтів, повідомляє lblv.com. Виручка збільшилась на 2,8% – до 6,4 мільярда фунтів.

Минулого року було продано понад 557 тисяч машин Jaguar і Land Rover в усьому світі.

Максим Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін