Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 лютого 2020, 12:10

Борги окремих позичальників збанкрутілих банків сягають кількох мільярдів

У окремих позичальників Дельта Банку, банку «Фінанси та кредит», ВТБ Банку заборгованість за кредитами сягає кількох мільярдів гривень. Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

У окремих позичальників Дельта Банку, банку «Фінанси та кредит», ВТБ Банку заборгованість за кредитами сягає кількох мільярдів гривень.
Фото: globalcredit.ua

Скільки позичальники винні банкам

Сума боргу за кредитом, який видав позичальнику Дельта Банк, становить понад 3,1 млрд. Борги окремих позичальників банків «Фінанси та кредит» та ВТБ Банку сягають 2 млрд грн.

У Фонді наголошують, що на стягнення цих коштів з недобросовісних позичальників є відповідні судові рішення, що очікують виконання, повідомляють у Фонді.

Читайте також: Екс-керівництво Дельта Банку підозрюють у розкраданні 4,4 мільярда

Повні оновлені списки усіх позичальників, керівників та колишніх акціонерів неплатоспроможних банків, які не погасили у повному обсязі суму стягнення, Фонд вчергове оприлюднив на сайті. Дані актуалізовані станом на 1 січня 2020 року.

Читайте також: Фонд гарантування не зміг продати активи ВіЕйБі Банку

Що варто знати позичальникам

Фонд гарантування вкладів нагадує позичальникам, що запровадження у банку тимчасової адміністрації чи ж то його ліквідація не припиняють дію кредитних договорів.

Позичальники повинні пам’ятати, що вся інформація про стан обслуговування кредитів додатково передається до бюро кредитних історій, що може впливати на умови отримання наступних кредитів у інших банках.

Як перевірити свою кредитну історію

Раніше повідомлялося

  • 3 лютого Фонд гарантування вкладів достроково перерахував 2 млрд грн Міністерству фінансів: 1,3 млрд грн за векселями та 0,7 млрд грн за відсотками.
  • З урахуванням цього дострокового погашення Фонд загалом повернув більше 43 млрд грн, тобто понад половину суми своїх запозичень, взятих у 2014-2017 рр. у Національного банку та Міністерства фінансів України.
  • З 27 по 31 січня Фонд продав активи 15 банків на загальну суму 145,38 млн грн.

Коментарі - 1

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
4 лютого 2020, 12:22
#
А есть Судебные решения о обратном? Логически, кто правопреемник кредитного договора, и кто на основании чего пердал договор третьим лицам? Очень интересно узнать Судебную практику по этому вопросу.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися