Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 січня 2020, 10:12

У Болгарії є всі шанси ввести євро у 2023 році — глава МВФ

Плани Болгарії про те, щоб увійти в зал очікування єврозони навесні цього року і прийняти її в якості офіційної валюти в 2023 році «повністю передбачувані». Про це заявила глава Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, пише УНІАН з посиланням на Reuters.

Плани Болгарії про те, щоб увійти в зал очікування єврозони навесні цього року і прийняти її в якості офіційної валюти в 2023 році «повністю передбачувані».
Фото: rbc.ua

Георгієва про плани Болгарії

  • «Я очікую, що плани щодо вступу Болгарії до єврозони будуть виконані», — сказала Георгієва.

  • Вона зазначила, що вступ до єврозони буде вигідним для країни та забезпечить велику грошову безпеку і захист від глобальної невизначеності.

  • Георгієва сказала, що президент Європейського центрального банку Крістіна Лагард «дуже позитивно» сприймає прагнення Болгарії до вступу в єврозону і сказала їй на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, що «здається, що в моєму залі, де відбудуться зустрічі єврозони, скоро будуть говорити по-болгарськи».

Що потрібно виконати Болгарії

Комплексна оцінка, проведена ЄЦБ в минулому році в шести болгарських банків, виявила нестачу капіталу у двох. Однак обидва банки оголосили про плани щодо збільшення капіталу.

Коментарі - 4

+
+30
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
27 січня 2020, 10:30
#
Основи економічної теорії кажуть про те, що ніщо так не захищає економіку держави, як власна грошова одиниця. Звичайно ж в умілих руках, а не так як в Україні. Ждина валюта Європи битиме по Болгарії, коли Греки чи ще хто небудь, знову підуть буром.
+
+15
krendel
krendel
27 січня 2020, 10:37
#
Чем слабее страна в экономическом плане - тем быстрее она соглашается на ввод евро. Польша, Чехия смогли выстоять перед напором еврокомиссаров, а Болгария нет...
+
0
tarick
tarick
27 січня 2020, 12:58
#
А греков если бы могли - давно бы из еврозоны пинками выгнали...
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
27 січня 2020, 11:05
#
«Об этом завила глава Международного валютного фонда Кристалина Георгиева» - на сколько я помню, она сама с Болгарии.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися