Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 січня 2020, 9:35

Україна потрапила в список країн, що порушують інтелектуальну власність

Річний звіт Єврокомісії щодо захисту і забезпеченню прав інтелектуальної власності у третіх країнах оприлюднили на офіційному сайті установи, пише Громадське.

Річний звіт Єврокомісії щодо захисту і забезпеченню прав інтелектуальної власності у третіх країнах оприлюднили на офіційному сайті установи, пише Громадське.
Фото: rbc.uа

Рейтинг країн

У переліку Україну внесли до країни другого пріоритету. За кількістю порушень та їх наслідків вона поступається лише Китаю, який займає першу позицію.

«Індія, Індонезія, Росія, Туреччина і Україна залишаються країнами 2-го пріоритету. У цих країнах виявили серйозні системні проблеми у сфері захисту та дотримання прав інтелектуальної власності, що спричинює істотну шкоду для бізнесу Євросоюзу. Порівняно з попереднью доповіддю, у цих країн не було прогресу, або продемонстрували лише обмежений прогрес у вирішенні цих проблем», — йдеться в документі.

Читайте також: Кабмін підвищив збори за реєстрацію об'єктів інтелектуальної власності

У ЄС відзначають, що в Україні є проблеми з законодавчим захистом інтелектуального права, механізмами реєстрації торгових марок, а також транзитом контрафактної та піратської продукції на ринки Євросоюзу.

Раніше повідомлялося

У березні 2019 року Європейський парламент підтримав директиву щодо авторського права в інтернеті. Нові правила повинні врегулювати відносини між великими компаніями, журналістами і креативщиками, яким часто не виплачують гроші.

Коментарі - 3

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
10 січня 2020, 9:54
#
То ще не найбільше зло.
+
0
bonv
bonv
10 січня 2020, 10:30
#
Що є то є..
+
0
mary27
mary27
10 січня 2020, 13:24
#
Та вы что?)
Те иностранные юридические конторы, которые за копейки скупают права на инт.собственность не получат свои 3 копейки с Украины?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися