Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 січня 2020, 14:09

Кредобанк вчетверте підтримав українсько-польську соціальну акцію «Миколай без кордонів»

Кредобанк вчетверте виступив співорганізатором та партнером українсько-польської соціальної акції «Миколай без кордонів». У рамках проєкту, ініційованого та організованого польською громадською організацією linia102.pl та Львівською обласною державною адміністрацією, 28 грудня у с.Нове Місто відбулося дитяче свято для місцевих школярів.

Участь у святі взяли учні загальноосвітньої середньої школи І — ІІІ ступенів села Нове Місто. Після перегляду святкової вистави від учнів та педагогів школи майже 220 дітей-учасників свята отримали солодкі подарунки, підготовлені українськими організаторами та волонтерами з організації linia102.pl з Перемишля. Окрім того, школа у Новому місті отримала в подарунок від Кредобанку обладнання для музичного кабінету – синтезатор, радіомікрофони та набір музичних інструментів.

«Підтримка українсько-польських соціальних, освітніх та культурних проєктів є одним із ключових пріоритетів соціальної діяльності Кредобанку як частини найбільшої польської банківської групи PKO Bank Polski. Ми підтримуємо акцію «Миколай без кордонів» з часу її заснування вже четвертий раз поспіль як ініціативу, що не тільки дарує свято дітям по обидва боки кордону та заохочує дружнє та добросусідське спілкування українців та поляків у прикордонних районах України та Польщі, а й просуває ідею розширення можливостей для туризму між двома країнами», – розповідає керівник пресслужби Кредобанку Віктор Гальчинський.

Акція «Миколай без кордонів» була започаткована у 2016 році як польсько-українська соціальна ініціатива, що має на меті відновлення залізничного сполучення колією європейського стандарту Перемишль-Нижанковичі-Хирів, яка не використовувалася з 1994 року та була розчищена з боку Польщі зусиллями добровольців у листопаді 2016 року. Влітку 2017 року українськими залізничниками було відновлено короткий відрізок колії, завдяки чому поїзди з Польщі можуть доїжджати безпосередньо до станції Нижанковичі. Громадська активність та численні акції по обидва боки кордону призвели до включення проекту відновлення пасажирського сполучення за цим маршрутом в перелік стратегічних пріоритетів для України та урядового рішення Польщі профінансувати реконструкцію лінії та виступити замовником перевезень на маршруті Перемишль-Нижанковичі.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися