Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2019, 18:00

Голова правління Ідея Банку Михайло Власенко взяв участь у круглому столі Finclub «Банки з майбутнього: як зміниться банківський бізнес у цифрову епоху»

Голова правління Ідея Банку Михайло Власенко взяв участь у організованому Finclub круглому столі «Банки з майбутнього: як зміниться банківський бізнес у цифрову епоху».

Він зокрема зазначив, що частина традиційних швидких операцій трансформувалися та успішно переходять в онлайн, як, наприклад, отримання споживчих кредитів. Водночас, є і будуть залишатися складні продукти та операції на значні суми, як от іпотека чи депозити на значні суми, оформлення яких клієнтові зручніше провести у відділенні, отримавши фахову консультацію менеджера.

Він також додав, що онлайн і офлайн обслуговування клієнтів банків буде розвиватися у синергії. Частина платіжних операцій, які можна зробити у кілька кліків, а також кредитних операцій перейде в онлайн і розвантажить роботу відділень.

«Усі банківські групи рухаються в бік діджіталізації. Ми працюємо в холдингу, де є ще декілька банків в різних країнах. І ми можемо порівнювати свої технологічні рішення і свій рівень із рівнем в європейських країнах. І за технологіями ми навіть вище. Безконтактних терміналів в нас 90%, а, наприклад, в США їх невелика кількість», – розповів голова правління Ідея Банку Михайло Власенко. Він нагадав, що «ми входимо в топ-5 країн світу по зростанню операцій Google Pay і Apple Pay».

І основним драйвером цього зростання є споживач. «Гарний якісний додаток дуже сильно магнітить клієнта, тому що в два – три кліки ти виконуєш операцію, і не потрібно йти у відділення», – впевнений Михайло Власенко.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися