Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2019, 15:07

Облгази оскаржать у суді штрафи АМКУ за донарахування в платіжках

Облгази оскаржать у суді рішення Антимонопольного комітету, яким 16 компаній були оштрафовані на 278 млн грн. Також їх зобов'язали перерахувати платіжки побутовим споживачам. Про це йдеться в заяві «Регіональної газовій компанії» (РГК), опублікованій у Facebook.

Облгази оскаржать у суді рішення Антимонопольного комітету, яким 16 компаній були оштрафовані на 278 млн грн.
Фото: economics.unian.net

РГК наполягає на правильності цифр в платіжках

«РГК» розцінює такі дії АМКУ як тиск чиновників на бізнес.

«Рішення АМКУ завдає шкоди всій газової галузі і робить неможливим введення європейських правил функціонування газового ринку, і, отже, буде оскаржено в законному порядку», — йдеться в заяві.

У компанії наголосили, що, згідно із законодавством, з 2016 року різницю в обсягах, яка виникає від приведення газу до стандартних умов, виключили з витрат операторів ГРС. Її включили до складу витрат споживачів. Це підтверджено відповідними державної наукової експертизами.

Читайте також: Нафтогаз знизив ціну на газ для населення на 13%

«Забороняючи приведення газу до стандартних умов, державні органи АМКУ порушують принцип єдності вимірювання і дискримінують споживачів, змушуючи одних платити за інших», — наголосили в компанії.

Раніше повідомлялося

  • Антимонопольний комітет оштрафував 16 облгазів з групи компаній «РГК», власником якої є олігарх Дмитро Фірташ. Сума штрафів становить 278 мільйонів гривень.
  • В АМКУ зазначили, що ці компанії з жовтня 2018 року по серпень 2019 року донараховували обсяги використаного побутовими споживачами природного газу понад обсяги, визначені лічильниками. Тобто зловживали своїм монопольним становищем на ринку.
  • Кабмін прийняв рішення ввести страхову ціну на газ, яка буде діяти навіть у разі, якщо ціни на газ зростуть через зупинку транзиту російського газу.

Читайте також: З 1 січня ціни на газ для населення будуть ринковими — Нафтогаз

Коментарі - 5

+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
11 грудня 2019, 15:19
#
Потом АМКУ подаст апелляцию  , облгазы подадут апелляцию на апелляцию АМКУ и так до бесконечности . В итоге Фирташ разбогатеет ещё на энное количество дензнаков США , а потребители оплатят все судебные издержки .
+
0
Sozdatel
Sozdatel
11 грудня 2019, 15:42
#
Каждый крутится как может.. Страна возможностей как ни крути)
+
+30
Васян Васькин
Васян Васькин
11 грудня 2019, 15:47
#
В таком случае , Фирташ , крутиться быстрее любого вентилятора .
+
0
Григорий П
Григорий П
11 грудня 2019, 18:50
#
Есть два варианта: называть вещи своими именами- Мошенникоблгаз или лишить их лицензии и через аукцион найти новых. Или работай по правилам, или уходи. Сети толком не обслуживают, газ бодяжат, счетчики внутриквартирные ставит не хотят. Одно только прибыль им подавай да побольше. Не смотря на декларируемую ими убыточность имеют солидный автопарк дуповозов, высокие ЗП у АУПа и делают жирные ремонты в офисах. Как говорится, - платите еще и побольше, нам это нравится.
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
11 грудня 2019, 19:07
#
В 2005 году я поставил индивидуальный газовый счетчик , заплатил 480 грн.  По тому курсу чуть больше 100 баксов . Газ стоил , кажется , 7 копеек за куб , соседи смеялись и говорили , что он не окупиться никогда . Как выяснилось , окупился . Но Вам  облгаз должен бесплатно установить счетчик .  За мой счет . И счет тех , кто поставил эти самые счетчики самостоятельно . Видимо и магазине продавец должен принести Вам домой хлеб , а ещё порезать Вам его и пожевать за Вас.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися