Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2019, 17:50

У Харкові обрали найкращих молодих фінансистів

3 грудня пройшов фінал Третього Регіонального турніру з фінансової грамотності (KharkivFinCup-2019) на Кубок голови Харківської обласної державної адміністрації.

Під час фіналу команди-учасники представили свої відеороботи в жанрі соціальної реклами на тему «Фінансова грамотність».

За вимогами конкурсу ролики повинні були стимулювати молодь до поглибленого вивчення фінансових питань, творчого мислення та отримання практичних навичок у фінансовій сфері; сприяти розвитку раціональної фінансової поведінки; поліпшувати фінансові знання серед жителів регіону.

Після демонстрації соціальної реклами, команди відповідали на запитання членів журі з обраної тематики.

До складу журі увійшли президент Харківського банківського союзу, Голова Наглядової ради Мегабанку Олена Жукова, президент «Діловий клуб «Партнер» Сергій Івагло, виконавчий директор Харківського банківського союзу Ніна Гришина, заступник Голови Правління Мегабанку Андрій Онопко, директор Харківського інституту «Університету банківської справи» Борис Самородов та інші.

Цього року в турнірі взяли участь 306 учасників із дестяків загальноосвітніх навчальних закладів Харківської області та Харкова, вищих навчальних закладів з підготовки молодших спеціалістів і установ вищої освіти. Із 51 сформованої команди до фіналу дійшло дев'ять.

Турнір проходив у три етапи.

Перший етап – з 5 листопада по 3 грудня команди проходили в режимі online комп'ютерне тестування на сайті дистанційного навчання студентів ХННІ УБС «E-learning для банкірів». На цьому етапі визначався загальний рівень фінансової грамотності кожного учасника команди.

Другий етап проходив 9, 10 і 16 листопада в формі фінансово-освітньої гри «Життєвий капітал» на базі Харківського навчально-наукового інституту ДВНЗ «Університет банківської справи». На цьому етапі члени команд демонстрували свої вміння управляти особистими фінансами.

Третій (фінальний) етап відзначився 3 грудня презентаціями підготовлених відеороликів.

Серед учнів загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів переможцями стали:

  • 1 місце – «LEVEL UP» (КЗ «Харківська загальноосвітня школа I-III ступенів №49);
  • 2 місце – «Бізнес-сила» (збірна команда Харківської гімназії №43, Харківського ліцею №141, ЗОШ №143 і №139);
  • 3 місце – «Великий інвестор» (Харківська гімназія №14).

Серед команд вищих навчальних закладів з підготовки молодших спеціалістів:

  • 1 місце – «Майже жіноча логіка» (ДВНЗ «Харківський коледж текстилю та дизайну»);
  • 2 місце – «Фінансово активні» (Житлово-комунальний коледж Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова);
  • 3 місце – «Золотий запас» (Харківський державний автотранспортний коледж).

Серед вищих навчальних закладів:

  • 1 місце – «Financially savvy students» (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна);
  • 2 місце – «Fortis» (Харківський навчально-науковий інститут ДВНЗ «Університет банківської справи»);
  • 3 місце – «Фінансово грамотні» (Харківський національний економічний університет).

Переможці турніру отримали Кубок голови обладміністрації. Учасники турніру також отримали призи та цінні подарунки від ряду банків, у тому числі Мегабанку.

Як зазначили організатори заходу, у наступному році турнір має всі шанси стати всеукраїнським.

Турнір з фінансової грамотності проводиться в Харківській області в третій раз. Його мета – створення основ для підвищення фінансової грамотності учнів та студентської молоді як необхідної умови підвищення рівня і якості життя.

Організатори турніру – Харківський банківський союз, Харківський університетський консорціум; Харківський інститут ДВНЗ «Університет банківської справи» під патронатом Харківської обласної державної адміністрації.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися