Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 грудня 2019, 19:00

Головне за середу: книга обліку ФОПів та чому банки не дозволяють відкривати депозит онлайн

Багато банківських послуг сьогодні можна отримати дистанційно. Але не депозит. Щоб оформити вклад в «чужому» банку клієнт повинен хоч раз приїхати до відділення та пройти ідентифікацію. Чому банки не дозволяють клієнтам відкривати депозити онлайн, і як вирішити цю проблему, розповів співзасновник «Мінфіну» Сергій Віндерських на конференції FinRetail-2019.

Огляд ставок за депозитами. Які банки платять вкладникам більше

У другій половині листопада невеликі банки засмутили клієнтів. Полтава Банк, Банк Альянс і Піреус Банк трохи знизили ставки за депозитами. Банк Грант, який давав 3% річних за депозитами у валюті на 12 місяців, тепер взагалі відмовився приймати долари і євро.

В Кабміні хочуть скасувати книгу обліку для ФОПів, які не платять ПДВ

У Верховній Раді зареєструють законопроект, який спростить взаємодію з податковою — йдеться, зокрема, про скасування книги обліку для ФОПів, які не є платниками ПДВ. Про це повідомив у Facebook міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

НБУ може збільшити е-ліміт інвестицій за кордон до 100 тисяч євро

Національний банк розглядає можливість збільшення е-ліміту інвестицій за кордон для фізичних осіб з 50 тис. євро до 100 тис. євро на рік у разі прийняття парламентом у другому читанні законопроекту щодо BEPS. Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Банкомати та термінали Привату прийматимуть картки UnionPay

Користувачі пластикових карток однієї з найбільших світових платіжних систем UnionPay International відтепер можуть використовувати свої картки в мережі Приватбанку.

Кабмін підвищив тарифи на доставку пенсій через Укрпошту. Вперше за 15 років

Кабмін прийняв рішення підвищити тарифи на доставку пенсій через відділення Укрпошти та листонош. Про це повідомив у Facebook міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися