Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 листопада 2019, 15:00

Перша в Україні лабораторія #cybersport для НАУ від Ощадбанку та Mastercard

Підтримуючи курс на інновації у сфері освіти, Ощадбанк у партнерстві з компанією Mastercard вже кілька років співпрацює з Національним авіаційним університетом, адже співробітництво освіти та бізнесу є важливою складовою успішного суспільства.

Одним з проектів, який Ощадбанк та Mastercard реалізували для НАУ, стала лабораторія #cybersport IT-BootCamp NAU – перша в Україні серед закладів вищої освіти сучасна аудиторія для кіберспорту. Лабораторію розраховано на десятьох гравців і двох тренерів та обладнано потужними комп'ютерами, професійними ігровими аксесуарами і кріслами для кіберспортсменів.

Лабораторія сприятиме обміну найкращими практиками та надасть можливість проведення кіберспортивних тренувань та турнірів серед студентів. Саме в день відкриття аудиторії було проведено LAN Фінал Кубку ректора НАУ з CS:GO серед студентів НАУ.

lab

У майбутньому студенти-кіберспортсмени на базі буткемпу НАУ планують проводити відкриті тренування, різноманітні соціальні проекти, а також змагання з різних кіберспортивних дисциплін.

«Запроваджуючи інноваційні проекти в різних сферах, ми не могли оминути освітні заклади. Завдання Ощадбанку – підтримувати молодь, допомагати реалізувати свій потенціал у нових напрямах. Кіберспорт сьогодні є не лише самостійною індустрією з великим потенціалом, а й унікальним каналом взаємодії з молодою аудиторією. Саме тому Ощадбанк вирішив підтримати прагнення студентів НАУ до розвитку та підкорення нових вершин, облаштувавши для них кіберлабораторію. Студентам слід отримувати компетенції, що потім допоможуть їм стати успішними людьми. Критичне мислення, прийняття оперативних рішень, вміння брати відповідальність за свою команду – це найкращий здобуток, який повинна мати кожна освічена людина», – наголосив начальник Головного управління Ощадбанку по Києву та Київській області Сергій Крючков.

open

Ректор НАУ Володимир Ісаєнко наголосив, що реалізація цього проекту дає можливість кіберспортсменам НАУ вдосконалювати свої навички та продемонструвати високий рівень гри на чемпіонатах України й світу. Він подякував спонсорам та Міністерству освіти за підтримку в реалізації інноваційного проекту, привітав студентів з відкриттям лабораторії та зазначив, що «університет є саме тим майданчиком, який допоможе у реалізації найсміливіших ідей».

«Кіберспорт динамічно розвивається у світі та в Україні, не лише об’єднуючи мільйони гравців та глядачів, але і створюючи нові можливості для бізнесу та кіберспортсменів. Минулого року компанія Mastercard стала першим глобальним партнером найбільш популярної у світі дисципліни League of Legends, а в березні 2019 року ми розпочали співпрацю з Esports Ukraine. В Україні рух кіберспорту щороку зростає: за приблизними оцінками в країні нараховується понад 4,5 мільйона активних гравців, більше 60% з яких здійснюють покупки в іграх. Ми переконані – такі проекти сприяють розвитку українського кіберспорту та допомагають нам спільно з партнерами створювати нові можливості для гравців та фанатів», — зазначила Наталя Байдала, директор з маркетингу Mastercard в Україні.

tourna

Нагадуємо, що 14 липня 2017 року Ощадбанк, Mastercard і Національний авіаційний університет підписали Меморандум про тристоронню співпрацю. В рамках партнерства передбачено розширення можливостей користування банківськими картками для студентів та викладачів. Крім еквайрингу Ощадбанк запропонував привабливі умови обслуговування за зарплатним проектом та виплатою стипендій. На сьогодні банком випущено 3 137 карток для зарахування заробітної плати та стипендії викладачам та студентам НАУ. Ощадбанк співпрацює з багатьма освітніми закладами України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися