Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 листопада 2019, 12:22

Аналітика на 25.11.2019. Новий тиждень — нові надії на торговельну угоду

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, на початку нового торгового тижня ринки захлеснула нова хвиля торгового оптимізму. Щоправда, інвестори реагують на свіжі заголовки досить обережно, побоюючись появи протилежних коментарів і заяв. На минулих вихідних Китай анонсував посилення покарання за крадіжку інтелектуальної власності, що було сприйнято ринками як прагнення Пекіна до перемир'я з Трампом. Між тим радник з національної безпеки США Роберт О'Брайен зазначив, що первісна торгівельна угода з КНР все ще можлива до кінця року, хоча і попередив, що Вашингтон не закриватиме очі на події в Гонконзі. До речі, демократи на місцевих виборах в Гонконзі отримали рекордну за всю історію кількість місць. З одного боку, це привносить політичну невизначеність, але з іншого, передбачає припинення тривалих протестів.

На цьому тлі японський Nikkei 225 закрився з підвищенням на 0,78%, китайський Shanghai Composite зріс на 0,72%, гонконгський Hang Seng підскочив на 1,52%, південнокорейський Kospi знизився на 1,02%, а австралійський S&P/ASX 200 піднявся на 0,32%. Європейські ф'ючерси перед відкриттям підростають в середньому на 0,5%.

Долар у п'ятницю отримав пристойний бичачий імпульс на сильній американській статистиці. Сьогодні євро намагається відіграти втрати, але залишається поблизу нижньої межі локального діапазону неподалік від рівня 1.10, зазначивши денні максимуми в районі 1.1030. У найближчій перспективі в центрі уваги будуть результати дослідження IFO у Німеччині – поліпшення показників може локально послабити тиск на єдину валюту, як і збереження інтересу до ризику, який буде задавати тон парі в світлі відсутності значущих економічних релізів в США. Трейдери намагаються передбачити, якою буде реакція Вашингтона на рішення Пекіна з питання інтелектуальної власності. Ознаки того, що Трамп теж йде назустріч своєму опонентові, зміцнять попит на високоприбуткові активи, що допоможе євро відновитися. Найближчою метою пари зараз є зона 1.1050.

На ринку нафти спостерігається розвиток низхідного імпульсу в рамках ведмежої корекції від двомісячних максимумів над рівнем 64 долара за барель. Brent вже сповзла в район 62,40 доларів за барель і ризикує втратити рівень 62 долара, якщо прояв інтересу до ризику не знайде відображення в динаміці нафтових цін. Учасники ринку проігнорували чергове зниження кількості бурових у США, зосередившись на торгових переговорах. Але незважаючи на оптимізм з цього фронту, Brent поки не повертається до зростання – гравці продовжують фіксувати прибуток після п'ятничного зльоту.

Економічний календар сьогодні практично порожній. Німеччина публікує результати дослідження IFO, Британія – звіт CBI з роздрібної торгівлі, а США – індекс ділової активності в сфері промислової ФРБ Далласа та індекс національної активності ФРБ Чикаго.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися