Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2019, 18:11

«Я буду другом»: Ukrsibbank підтримав виставку «біг» в музеї Михайла Булгакова

Ukrsibbank BNP Paribas Group підтримав виставку «Біг» в літературно-меморіальному музеї імені Михайла Булгакова, яка відкривається сьогодні — 21 листопада з нагоди іменин Майстра — дня Михайла.

Тема подорожі, бігу, еміграції є наскрізною у творчості і житті Майстра. З одного боку, особиста мрія побачити інші світи, любов до географії і подорожей, яка так і залишиться лише мрією. З іншого, бажання піти від радянської дійсності туди, де є свобода і творча незалежність. Пізніше ці два бажання стануть двигунами художнього світу Майстра, де поруч будуть існувати реальні країни та інші вимірювання.

Назва виставки співзвучно з п'єсою Михайла Булгакова «Біг», де письменник розповідає про еміграцію людей, їх життя в чужих землях і тугу за Батьківщиною. Цей непростий шлях пройшли багато людей того часу, серед них виявилися і брати Михайла Булгакова.

Ідея виставки — на прикладі родини Михайла Булгакова розповісти про життя людей однієї київської садиби. Адже будинок на Андріївському узвозі, 13 став останнім адресою сім'ї Булгакових. Саме тут на другому поверсі жила велика родина, тут сходилися всі десять дітей — героїв цієї виставки, які готувалися до дорослого життя, втілення мрії, польоту, а не до бігу, і саме тут змінилося їхнє життя у бурхливі 1917-1919 роки.

«Банк поділяє цінності, якими живе музей — збереження культурної спадщини для майбутніх поколінь. Наша тривала дружба — довжиною понад 10 років стала основою для ряду меценатських та партнерських проектів, — підкреслила Галина Ольховська, начальник Служби бренду і комунікацій Ukrsibbank BNP Paribas Group. — Перефразовуючи Майстра, не посвідченням визначається банкір, а тим, як він робить свою справу»

.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися