Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2019, 14:42

Обмінник оштрафували на 50 мільйонів через порушення в застосуванні РРО (оновлено 12.03.2020)

Окружний адмінсуд Києва відмовився скасувати 50-мільйонний податковий штраф щодо компанії ДСД Фінанс. Штраф наклала Державна фіскальна служба в січні 2019 року. Про це пише Finbalance.

Окружний адмінсуд Києва відмовився скасувати 50-мільйонний податковий штраф щодо компанії ДСД Фінанс.
Фото: biz.censor.net.ua

За що оштрафували обмінник

Згідно з матеріалами суду в грудні 2018 року Податкова перевірила пункт обміну валют компанії ДСД Фінанс і встановила порушення при застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Читайте також: Закони про РРО вдосконалять: Мінфін створив робочу групу

Зокрема, в липні 2018 року компанія не розробила і не затвердила порядок розрахунку ліміту залишку готівки в касі. Тому всі гроші в касі на кінець робочого дня ДФС порахувала понадлімітними.

Сума штрафу, накладеного на ДСД Фінанс, склала 51,42 млн грн.

Читайте також: Електронними РРО підприємців забезпечать безкоштовно —
Верланов

При цьому компанія надала суду документ про встановлення ліміту, датований 1 липня, але суд не прийняв його до уваги, оскільки документ нібито не надали фіскалам під час перевірки.

Рішення апеляційного суду (оновлено від 12 березня 2020  року)

2 березня 2020 року Шостий апеляційний суд постановив, апеляційну скаргу ТОВ «ДСД Фінанс» задовольнити, рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 24 жовтня 2019 року щодо накладення штрафу скасувати, ухвалити нове Рішення, яким адміністративний позов задовольнити повністю.

Визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення-рішення Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві від 25 січня 2019 року.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДФС на користь компанії 48,025 тисяч судового збору.

Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення безпосередньо до Верховного Суду.

Раніше повідомлялося

  • 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони, спрямовані на детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, впровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій та механізму кешбека.

  • Також президент доручив ввести дворічний мораторій на перевірки ФОПів. Відповідний указ забороняє перевіряти, чи дотримуються ФОПи порядок застосування касових апаратів.

  • Мораторій не стосуватиметься ризикових категорій ФОПів з високорентабельною діяльністю, наприклад ювелірів.

Читайте також: Рекорд: Обмінники обійшли банки за обсягом обміну готівкової валюти

Коментарі - 4

+
+51
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
19 листопада 2019, 14:51
#
Ну и кто такой штраф заплатит? Дело затянется в Суде на год - два, сумму снизят, а за это время или хозяева убегут, или доллар подскочит до значения приемлемости штрафа или просто договорятся! 
Как коррупционеров под залог за два миллиона отпускать так все нормально, а как обменник так 50 миллионов! Страненько!
+
+30
Maleficarum
Maleficarum
19 листопада 2019, 14:59
#
Кстати-  хорошая  контора  этот  ДСД  Финанс. Всё   меняют по  тем  цифрам- что  выставляют  Так что   голимым  укробанкам  надо  ещё у сей компании  поучиться как  отвечать  за  выставленные  цифры.
+
0
Magendavid
Magendavid
19 листопада 2019, 17:14
#
Оди заходят, других жёстко подвигают. И так во все сферы свои паганые зелёные носы суют. Ой боюсь шоб гражданкой этот цирк не закончился...
+
0
ekokill
ekokill
21 листопада 2019, 9:21
#
Интересная у нас налоговая система - для предприятия осуществляющего исключительно наличные операции с населением посчитали всю сумму сверхлимитом:) По поводу предоставления в суд документов, есть позиция Верховного суда, что если допустили к проверке, то не имеете право обжаловать незаконность её проведения
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.