Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 листопада 2019, 18:20

Оксана Шульга: «На ринку банківських послуг для МСБ спостерігається активізація»

Начальник Департаменту малого та середнього бізнесу Глобус Банку — про нові тенденції.

Оксана Шульга, Начальник Департаменту малого та середнього бізнесу Глобус Банку, поспілкувалася з виданням maanimo.com.

За минулі 9 місяців 2019 року на ринку банківських послуг для МСБ спостерігається активізація.

Перелік кредитних пропозицій приємно дивує своїм різноманіттям — від беззаставних кредитів до надання фінансування на енергомодернізацію. При цьому активно залучаються партнери для розширення переліку програм і зниження процентної ставки за кредитами.

В умовах зростаючої конкуренції гравці банківського сектора вдаються до певних послаблень до позичальників. Також при прийнятті рішення про фінансування використовується оцінка кредитоспроможності з зовнішніх відкритих джерел інформації, в тому числі державних реєстрів, кредитного реєстру НБУ.

На ринку МСБ починає працювати все більша кількість банків, оскільки це — хороша диверсифікація кредитного портфеля та зниження ризику концентрації.

Сегмент клієнтів МСБ запитує фінансування на поповнення оборотних коштів, так і на модернізацію основних фондів.

На сьогодні досить популярні як «класичні програми» кредитування клієнтів МСБ (овердрафти, кредити на поповнення оборотних коштів, кредит на придбання основних засобів), так і спеціалізовані програми фінансування сільгоспвиробників — приміром, «Сільськогосподарська техніка в кредит (нова та б/в)», «Кредит на поповнення обігових коштів для сільгоспників (фінансування посівної і збиральної компаній)». Умови фінансування сільгоспвиробників передбачають максимально зручний графік погашення з урахуванням сезонності бізнесу.

Великою популярністю у клієнтів сегменту МСБ користуються банківські кредитні програми, за якими банк є учасником державної програми підтримки сільгоспвиробників.

За умовами програми, держава може частково компенсувати витрати аграріїв на придбання у виробників та/або їх дилерів вітчизняної техніки/обладнання для агропромислового комплексу.

Обсяг кредитування МСБ буде рости за рахунок фінансування різних бізнес-сегментів. При впровадженні нових продуктів банки будуть враховувати потреби і специфіку різних видів бізнесу, а також конкретні потреби. Активно будуть пропонуватися кредити на енергомодернізацію, оновлення основних фондів компаній, впроваджуватися компенсаційні програми.

Отримати «Бонус до депозитів» від Глобус Банку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися