Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 листопада 2019, 10:42

Аналітика на 01.10.2019. Долар обороняється в очікуванні американської зайнятості

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, незважаючи на сумніви в укладенні всеосяжної торгової угоди між США і Китаєм, які спричинили зниження провідних індексів Уолл-стріт напередодні, в п'ятницю азіатські фондові майданчики в основному зросли завдяки локальним факторам Як показало приватне дослідження Caixin, китайський PMI у промисловій сфері склав 51,7 проти прогнозу на рівні 51,0, показавши найвищі темпи зростання з лютого 2017 року. Цей показник контрастує з офіційним PMI, який відбив падіння активності шостий місяць поспіль. Нагадаємо, офіційний показник відображає активність по більшій частині великих і державних підприємств, тоді як індикатор Caixin охоплює в основному компанії малого і середнього бізнесу.

Тим часом рівень безробіття в Японії піднявся від 30-річних мінімумів до 2,4%, а економіка Гонконгу занурилася в першу за 10 років рецесію на тлі затяжних масових протестів – ВВП скоротився на 3,2% в третьому кварталі після зниження у другому, таким чином офіційно вступивши в рецесію. Втім, враховуючи, що гравці вже давно обговорюють потенційні економічні наслідки протестів у регіоні, такі результати, по суті, нікого не здивували. На цьому тлі японський Nikkei 225 знизився на 0,38%, китайський Shanghai Composite зріс на 0,88%, гонконгський Hang Seng додав 0,64%, південнокорейський Kospi знизився на 0,71%, а австралійський S&P/ASX 200 підвівся на символічні 0,08%. Оскільки передумов для розвитку бичачого імпульсу в сегменті ризикових активів зараз немає, в Європі не очікується помітного підйому індексів в очікуванні великого блоку статистики зі Штатів.

На валютному ринку долар залишається під повсюдним тиском, продовжуючи перетравлювати недавній посил ФРС. Також гравці дотримуються обережності напередодні ключових даних по ринку праці США, де особливу увагу учасники ринку приділять показникам зарплат на предмет перспектив прискорення інфляції і збільшення споживчих витрат. Судячи за даними ADP, зростання зайнятості може виявитися пристойним, але оскільки цифри нерідко розходяться, не виключено, що американська зайнятість піднесе неприємні сюрпризи. При такому сценарії тиск на долар тільки посилиться.

Євро/долар, яка вчора натрапила на локальний опір в районі 1.1175 і практично повернулася на вихідні позиції, сьогодні знову намагається розвинути імпульс зростання. Внаслідок підйому на підсумки засідання ФРС котирування влаштувалися між 100 — і 200-денної ковзної середньої, і для підтвердження бичачого прориву євро потрібно вийти за межі 200-DMA в області 1.12.

Нафта Brent, яка вчора зісковзнула до тижневих мінімумів в районі 59,20 доларів за барель, залишається під відміткою 60 доларів, роблячи мляві спроби зростання. Продажу на зростанні сприяє занепокоєння трейдерів щодо торговельної угоди, перспектив економіки і рекордного видобутку в США. Для повноцінного росту ринку потрібна сприятлива обстановка на торговому фронті в поєднанні з загальним стійким проявом інтересу до ризику.

Єврозона і Британія сьогодні не публікують звітів, тоді як в Штатах заявлені такі дані: рівень зайнятості в несільськогосподарському секторі, середня погодинна зарплата, середня тривалість робочого тижня, рівень безробіття, індекси PMI ISM і PMI Market у виробничому секторі, витрати на будівництво, індекс поступового розгону інфляції, а також виступи представників ФРС Вільямса, Кворлза і Кларіди.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися