Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 жовтня 2019, 16:23

Ощадбанк демонструє постійне зростання бізнесу за результатами 9 місяців 2019 року

Ощадбанк продовжує займати лідируючі місця в банківській системі України за обсягами чистих активів, кредитного портфеля клієнтів та залучених коштів від юридичних та фізичних осіб. При цьому темпи зростання ресурсної бази роздрібного бізнесу були вищими за середні по банківській системі.

Ощадбанк упевнено зберігає лідерство на ринку строкових депозитів фізичних осіб. Загальний обсяг таких вкладів перевищив 74 млрд грн, а приріст з початку року, що становить 8,5 млрд грн (без курсової переоцінки), є найкращим результатом серед банків України і беззаперечним свідченням довіри вкладників.

За 9 місяців 2019 року портфель роздрібних кредитів Ощадбанку зріс на 1,9 млрд грн та становить 7,3 млрд грн. Основні драйвери зростання портфеля – автокредити, іпотечні кредити та кеш-кредити. З початку року банк видав понад 2,5 тис. кредитів на придбання авто на суму 1,3 млрд грн, що майже в 1,5 разу більше за кількістю, ніж за весь 2018 рік. У поточному році укладено 835 іпотечних угод на суму понад 416 млнгрн.

Ощадбанк упевнено утримує ІІ місце серед банків України за кількістю емітованих і активних платіжних карток, а також має стабільне ІІ місце на ринку еквайрингу України. За поточні 9 місяців Ощадбанк збільшив кількість активних карток на 637 тис. одиниць. До системи дистанційного обслуговування «Ощад 24/7» підключились майже 3,9 млн користувачів.

Банк займає ІІ місце на ринку залучення коштів юридичних осіб (61,4 млрд грн екв.) та ІІ місце на ринку кредитування юридичних осіб – чистий портфель становить 57,8 млрд грн екв. З початку року приріст коштів юридичних осіб (суб’єктів господарювання, бюджетних та позабюджетних фондів) становить 4,8 млрд грн.

Ощадбанк активно підтримує сегмент мікро-, малого та середнього бізнесу. Протягом 9 місяців поточного року клієнтами банку стало ще 20 тис. представників малого та середнього бізнесу. Загалом банк обслуговує 174,4 тис. клієнтів сегмента ММСБ. Кредитний портфель клієнтів ММСБ збільшився на 1,5 млрдгрн (+43%) і становить 5,1 млрд грн, при цьому за приростом кредитного портфеля ММСБ Ощадбанк займає ІІ місце серед українських банків. Зокрема, мікроклієнтам видано понад 1 600 кредитів на суму 500 млн грн.

Банк продовжує співпрацю в цьому напрямі з міжнародними організаціями (ЄІБ, ЄІФ, НУФ, WNISEF), бере участь у державних програмах фінансування (в рамках підтримки клієнтів АПК, ОСББ, фінансування муніципалітетів тощо), в партнерських програмах придбання сільгосптехніки та обладнання. В рамках партнерських програм з початку 2019 року було надано кредитів на суму 281 млн грн, що на 60% більше ніж за весь попередній рік. Особливу увагу Ощадбанк приділяє фінансуванню підприємств АПК – лише за поточний рік агробізнесу ММСБ надано кредитів на 1,5 млрд грн.

У червні 2019 року Ощадбанк здійснив перші розрахунки за електроенергію в новому сегменті ринку «ринок на день наперед». На сьогодні банк забезпечує обслуговування рахунків у режимі 24/7 майже для 600 учасників ринку електричної енергії.

У рамках програм фінансування муніципалітетів за 9 місяців 2019 року було профінансовано бюджети розвитку двох міст обласного значення на суму понад 1,5 млрд грн.

За підсумками 9 місяців 2019 року операційний дохід Ощадбанку збільшився на 25% і становить 7,2 млрд грн. Чистий комісійний дохід банку порівняно з відповідним періодом минулого року зріс на 18,6% і становить 3 млрд грн.

Ощадбанк забезпечив прибуткову діяльність. Прибуток становить 189 млн грн.

У вересні 2019 року міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку (Long-Term Foreign and Local Currency Issuer Default Ratings – довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті) з «В-» до «В». Прогноз – «позитивний».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися