Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 жовтня 2019, 16:48

У Києві затримали хакера, якого розшукують у США

Кіберполіція затримала в Києві іноземця, якого підозрюють у крадіжці $6 млн з рахунків американських фінансових установ. Про це повідомили в прес-службі МВС.

Кіберполіція затримала в Києві іноземця, якого підозрюють у крадіжці $6 млн з рахунків американських фінансових установ.
Фото: beztabu.net

Що відомо

32-річного іноземця, який переховувався від правоохоронців США, затримали в одному з найдорожчих готелів Києва, де він тимчасово проживав.

Іноземця підозрюють у втручанні в роботу комп'ютерних систем, крадіжці і відмиванні грошей в особливо великих розмірах. Йому вдалося вкрасти $6 млн з рахунків американських банків.

Наголошується, що розслідувати злочинну діяльність іноземця почали ще в 2010 році. Розслідування проводили співробітники Федерального бюро розслідувань і Служби розслідування фінансових злочинів (FNTT) США.

Читайте також: Європол розкрив кіберсхему на 100 мільйонів за участю українців

У 2019 році в Україну надійшов запит про надання міжнародно-правової допомоги у розшуку та затримання хакера. Зараз вирішується питання про видачу затриманого американській владі.

Раніше повідомлялося

  • За останні п'ять років в Україні кількість інформаційних злочинів зросла щонайменше в 2,5 рази.
  • Кількість кіберзлочинів збільшилася в 2017 році, це пов'язано з вірусом Petya. Так, у 2017 було зафіксовано 1795 справ, в 2018 — 1023, за останні півроку — 1005.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися