Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 жовтня 2019, 15:40

НБУ просить генпрокурора розслідувати виведення грошей з Приватбанку

НБУ надіслав новому генеральному прокурору Руслану Рябошапці листа, у якому поінформував про справу виведення з Приватбанку коштів екс-власниками напередодні націоналізації. Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю Ліга.Фінанси.

НБУ надіслав новому генеральному прокурору Руслану Рябошапці листа, у якому поінформував про справу виведення з Приватбанку коштів екс-власниками напередодні націоналізації.
Фото: censor.net.ua

«Ми написали листа новому генпрокурору, проінформували про матеріали справи, які були передані до ГПУ. Але для початку, як мені здається, потрібно буде визначити, кому підслідна ця справа, не впевнена, що Генпрокуратурі. Можливо, ДБР», — повідомила Рожкова.

Вона зазначила, що наразі прогресу у справі Приватбанку немає.

Читайте також: Суд призначив дебати у справі про повернення акцій Привату Коломойському

Також Рожкова заявила, що обшуки, які правоохоронці проводили у Приватбанку, можуть нашкодити судам банку проти колишніх власників.

Оформити кредитку «Універсальна» Приватбанку

Історія питання

  • Нагадаємо, що, за результатами міжнародного аудиту, колишні менеджери Приватбанку вивели з фінустанови понад 5,5 мільярдів доларів.
  • Кредити, які видавав Приватбанк юридичним особам, використовувались для придбання активів та фінансування бізнесу екс-акціонерів та груп пов’язаних з ними осіб в Україні та за кордоном. Схема діяла близько 10 років.
  • Колишній голова ГПУ заявляв, що юридично Коломойський не завдавав Приватбанку збитків на 5,5 мільярда доларів.
  • Сам олігарх раніше заявляв, що не хоче повертати Приватбанк, але претендує на грошову компенсацію в 2 млрд дол. Пізніше він зажадав назад акції банку.
  • Місія МВФ, що працювала в Україні у вересні, поїхала без конкретики щодо нової програми співпраці. За інформацією, МВФ хоче детально прописати в меморандумі гарантії того, що Приватбанк не буде повернуто колишнім власникам.​

Читайте також: Хто отримає Приватбанк

Коментарі - 4

+
+15
Captain  Cisco
Captain Cisco
9 жовтня 2019, 15:44
#
Не «с Приватбанка»,а «из Приватбанка»,господа журналисты-филологи-литераторы.
+
+43
Анна  Недогибченко
Анна Недогибченко
9 жовтня 2019, 15:45
#
Спасибо
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 жовтня 2019, 15:48
#
Приват и Беня - это Ахиллесова пята Украины на 5 лет вперед.
+
0
vadymbanker
vadymbanker
9 жовтня 2019, 16:43
#
Поддерживаю полностью позицию НБУ, Коломойский должен вернуть украденные деньги банку, либо оставить банк в покоя и забыть его, только так.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися