Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2019, 17:50

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund продовжує підтримку соціальних підприємств

Ощадбанк спільно з Western NIS Enterprise Fund надав черговий кредит у рамках програми «Соціальне підприємництво». Його отримало «Смачні Справи», яке прагне перенести «заморожену» частку бізнесу до Васильківського району і продовжити виробництво ковбасних та сиров’ялених виробів. Підприємство було засноване громадською організацією «Український Донбас» та двома внутрішньо переміщеними особами.

Отримані кошти буде спрямовано на збільшення обсягів виробництва, що дасть можливість виходу на нові ринки збуту. Планується розширити штат співробітників за рахунок внутрішньо переміщених осіб (не менш 50% загальної кількості), сприяти їх соціалізації та адаптації на новому місці проживання, надавати тимчасові помешкання. Передбачено інвестування в розвиток громади 10% прибутку компанії та ще 10% – на діяльність зазначеної громадської організації.

Програма «Соціальне підприємництво» дає можливість підприємствам малого бізнесу та фізичним особам – підприємцям, які в рамках своєї діяльності забезпечують реалізацію соціальних проектів та ініціатив або вирішують певні соціальні проблеми незахищених верств населення, отримати кредит у національній валюті за ставкою від 5% до 10% річних та зниженими вимогами до забезпечення, а саме Western NIS Enterprise Fund частково або повністю забезпечує кредит депозитом. У рамках програми Ощадбанк надавав соціальні кредити підприємствам з Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Київської, Черкаської та інших областей.

Ощадбанк – провідний український банк із найбільш розгалуженою мережею установ. Працює у всіх фінансових секторах. Серед його клієнтів підприємства малого і середнього бізнесу, а також найбільші компанії України. Він першим з державних банків розпочав впровадження стратегії розвитку. У вересні 2017 року Ощадбанк запустив загальнонаціональну комплексну програму підтримки малого бізнесу «Будуй своє». Головною метою програми є підтримка підприємців на різних етапах розвитку бізнесу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися