Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2019, 12:29

ПУМБу дозволили зберігати запаси готівки НБУ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) став четвертим уповноваженим банком зі зберігання запасів готівки НБУ. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) став четвертим уповноваженим банком зі зберігання запасів готівки НБУ.
Фото: finbalance.com.ua

Що це значить

  • Тепер ПУМБ зможе не лише здійснювати операції із запасами готівки Нацбанку, але й забезпечувати банки в регіонах готівкою, а також приймати від них надлишки та зношені гроші.

Регулятор прийняв рішення 23 вересня після письмового звернення ПУМБ та надання необхідної інформації.

У Нацбанку нагадали, що регулятор відбирає банки, які можуть залучатися до зберігання його запасів готівки, відповідно до низки критеріїв.

Зокрема, у банку ПУМБ є 28-річний досвід роботи з організації касового обслуговування. Крім того, банк вже шість займається перевезенням валютних цінностей та інкасацією коштів з використанням сучасних технологій.

Які ще банки зберігають готівку НБУ

Оформити депозит в ПУМБ і отримати бонус
+0,7% дохідності від «Мінфіну»

У НБУ зазначають, що регулятор продовжує делегувати банкам частину функцій, які він виконує в регіонах, у межах реалізації Концепції організації готівкового обігу в Україні.

«Це дозволить поступово перейти від частково делегованої моделі організації готівкового обігу, яка існує в Україні, на делеговану модель», — йдеться в повідомленні.

Що відомо

  • НБУ відзвітував про рекордний прибуток банків: за січень-серпень платоспроможні банки отримали 44,3 млрд грн чистого прибутку, що в 3,2 раза більше, ніж за аналогічний період минулого року (13,7 млрд грн).
  • ПУМБ з 1991 року на ринку. Банк належить олігарху Рінату Ахметову. За підсумками 2018 року ПУМБ увійшов до числа найприбутковіших банків і став найуспішнішим серед банків з українським капіталом. Операційний прибуток в 2018 році склав 2,8 млрд грн. Кількість клієнтів — 1,3 млн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися