Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2019, 18:51

Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку з «В-» до «В» з позитивним прогнозом. Про це повідомила прес-служба держбанку.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг Ощадбанку з «В-» до «В» з позитивним прогнозом.
Фото: uainfo.org

Що це значить

  • Як зазначають в Ощадбанку, довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті підвищено з «В-» до «В». Прогноз – «позитивний»
  • Рейтинг фінансової стійкості (Viability Rating) банку («b-») також поставлений на перегляд в бік підвищення (Rating Watch Positive – RWP).

Читайте також: Прибутки банків зросли у 3,2 раза

На чому базується оцінка Fitch Ratings

Як зазначає агентство, RWP «відображає очікування Fitch, відповідно до яких посилення макроекономічної стабільності в Україні, достатньо хороші економічні перспективи, а також подальша стабілізація кредитного профілю держави, повинні мати позитивні наслідки для кредитоспроможності банку як самостійної одиниці.

Погляд Fitch на операційне середовище в Україні також враховує показники, що свідчать про відновлення банківського сектору, покращення загального рівня платоспроможності та зниження ризиків рефінансування».

Оформити депозит в Ощадбанку

Окрім позитивних подій, згаданих вище, агентство також зазначило покращення здатності державних органів влади України надавати, за необхідності, підтримку банку. При цьому «схильність» держави до надання підтримки Ощадбанку є «високою», зважаючи на його «100% державну власність, високу системну важливість, а також уже відомі факти надання такої підтримки за інших урядів».

Короткостроковий рейтинг Ощадбанку в іноземній валюті підтверджено на рівні «В», національний довгостроковий рейтинг – на рівні «АА (ukr)» із стабільним прогнозом.

Що відомо

  • Екс-глава представництва ЄБРР в Україні Шевки Аджунер подав позов проти Національного банку через те, що йому та ще чотирьом членам наглядової ради Ощадбанку регулятор відмовив у погодженні на посади.
  • Ощадбанк отримав виконавчі документи для стягнення компенсації з РФ на території України в розмірі близько 1,3 млрд дол. США плюс проценти.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися