Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 вересня 2019, 15:00

Суд переніс розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку

Господарський суд Києва переніс розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку на 1 жовтня. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Господарський суд Києва переніс розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій Приватбанку на 1 жовтня.
Фото: daily.rbc.ua

Господарський суд Києва 24 вересня почав розгляд по суті позову екс-акціонерів Приватбанку Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року між Мінфіном і особами, що були тодішніми акціонерами банку, і оголосив перерву до 1 жовтня.

Історія питання

18 грудня 2016 року уряд України, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Коломойський і Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

Екс-власники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю позбулися своїх акцій, незаконною, тоді як Приватбанк та держава вимагають від них додаткового відшкодування збитку.

Читайте також: Коломойський заперечує переговори з владою щодо Приватбанку

У кінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій Приватбанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року.

Наразі сторони ведуть численні судові спори як в Україні, так і в закордонних юрисдикціях. 

Коментарі - 2

+
0
Денис Довбыш
Денис Довбыш
24 вересня 2019, 15:38
#
Похоже Беня победит НБУ.
+
+45
locustsucol
locustsucol
24 вересня 2019, 16:48
#
При чем здесь НБУ. Не НБУ, а государство, здравый смысл, и главное — граждан. Это будет констатация факта, что украинцы — люди, уважающие беззаконие, воровские понятия, и позитивно относятся ко лжи, если она достаточно их кормит зрелищами и сказками.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися