Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 вересня 2019, 8:53

Україна розраховує отримати другий транш від ЄС до кінця року

Влада України сподівається отримати другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро від ЄС до кінця 2019 року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, повідомляє Радіо Свобода.

Влада України сподівається отримати другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро від ЄС до кінця 2019 року.
Фото: biz.liga.net

Як зазначається, про виділення кредиту в рамках програми макрофінансової допомоги ЄС йшла мова під час переговорів віцепрем'єр-міністра із віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

«Нам дійсно потрібно ухвалити декілька актів законодавства для цього, ми дійсно вже дещо зробили, і сьогодні ми просто пройшлися, бо часу не так багато — нам потрібно отримати цей транш до кінця року. Тому що в нас в цьому році пікові виплати по зовнішній заборгованості, і нам цей транш дуже важливий як підтримка нашого фінансового балансу», — зазначив Кулеба.

Що відомо

  • Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час зустрічі з Зеленським заявив, що ЄС завершить розгляд питання про надання Україні коштів другого траншу в розмірі 500 млн євро, як тільки відповідні вимоги для їх отримання будуть виконані українською стороною.
  • Умовами для отримання 500 млн євро допомоги є, зокрема, прийняття закону про протидію відмиванню грошей, про авторизованих економічних операторів, прийняття середньострокового плану реформування митної та податкової адміністрації, початок імплементації закону про ринок електричної енергії та інші.

Коментарі - 3

+
0
squeez
squeez
11 вересня 2019, 10:55
#
Делайте действия а не просто просите - ну там же не такой глупый народ сидит как в Украине, просто так там уже не дают
+
+15
locustsucol
locustsucol
11 вересня 2019, 15:30
#
Так делают - закрывают все спорные темы с россией, чтобы по итогу отказаться от траншей в европе и вернуться снова на иглу северного соседа, мир дружба жвачка, забирайте крым, возвращайте сепаров, принимаем русский вторым языком, покупаем газ в россии.
+
0
squeez
squeez
11 вересня 2019, 18:00
#
А так и будет, 2 Российский будет, с дурости тогда Петя думал догворится, а *** там… и теперь этот пункт не выбросишь про региональный язык, и он будет! — для мира же. Я лично русскоговорящий и в таком же регионе проживаю, отнюдь меня это не стреноживает, по работе общаемся так как общаемся никто на нас не подаёт в суд за то что мы оказываем услуги и я веду переговори на языке. а Дети должны учить государственный язык в приоритете! да должно быть место и РУ и конечно же сейчас приоритетней Английский, хотя может и Польский нынче в приоритете :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися