Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 11:44

Крісталіна Георгієва — єдиний кандидат на пост директора МВФ

Виконавча рада Міжнародного валютного форда (МВФ) планує розглянути кандидатуру Крісталіни Георгієвої для призначення на посаду директора-розпорядника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВФ, передає stockworld.

Виконавча рада Міжнародного валютного форда (МВФ) планує розглянути кандидатуру Крісталіни Георгієвої для призначення на посаду директора-розпорядника.
Фото: bloomberg.com

Що це значить

«Термін для висування кандидатур на посаду наступного директора-розпорядника закінчився у п'ятницю, 6 вересня. Один кандидат, пані Крісталіна Георгієва, громадянка Болгарії, зараз є головним виконавчим директором Світового банку, підтвердила свою згоду на розгляд своєї кандидатури», — сказано в ньому.

Читайте також: Fitch спрогнозувало умови нової програми МВФ для України

Виконавча рада проведе зустрічі між кандидатом і виконавчими директорами. Згідно з повідомленням, рада має намір завершити відбір до 4 жовтня.

Що відомо

  • Попередній директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард офіційно складе повноваження з 12 вересня, після чого стане головою Європейського центрального банку.
  • Лагард очолила МВФ в 2011 році, ставши першою жінкою — директором фонду.
  • Минулого тижня, 3 вересня, Україна остаточно розрахувалася з МВФ за програмою stand-by, розпочатою в 2014 році. Зобов'язання Нацбанку перед МВФ скоротилися в першому півріччі 2019 року на 25,45 млрд грн.
  • Місія МВФ, як повідомлялося, приїде в Київ 10 вересня, аби обговорити нову програму фінансової співпраці з Україною.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися