Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 вересня 2019, 10:02

Fitch Rating підвищило кредитний рейтинг України

6 вересня 2019 року Fitch Rating підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах з B- до B, та покращило прогноз зі стабільного на позитивний.

6 вересня 2019 року Fitch Rating підвищило довгостроковий та короткостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній та національній валютах з B- до B, та покращило прогноз зі стабільного на позитивний.
Фото: hungarytoday.hu

«Україна продемонструвала можливість вчасно отримати доступ до зовнішнього фінансування державного бюджету, покращивши макроекономічну стабільність та зменшивши державний борг, в той час як скорочення виборчого періоду зменшило політичну невизначеність», — йдеться у повідомленні.

Fitch прогнозує подальші позитивні зрушення в кредитоспроможності держави, зважаючи на очікування в продовженні макроекономічної політики та зобов’язання нового уряду проводити структурні реформи та взаємодіяти з міжнародними фінансовими організаціями.

Основними факторами, які можуть окремо або разом вплинути на підвищення рейтингу в майбутньому, є наступними:

  • підвищення рівня міжнародних валютних резервів та гнучкості зовнішнього фінансування;
  • вдосконалення структурних показників, таких як стандарти державного управління;
  • перспективи більшого економічного зростання при збереженні покращеної макроекономічної стабільності;
  • подальше зменшення державного боргу та покращення структури боргу.

Читайте також: Fitch підтвердило рейтинг Приватбанку зі стабільним прогнозом

«Довгоочікуване підвищення кредитного рейтингу України стало можливим завдяки макроекономічній стабілізації, зменшенню державного боргу та зменшенню політичних ризиків. Це означає, що довіра до України зростає, а ризики, пов’язані з нашою кредитоспроможністю зменшуються. І, найголовніше, що вартість запозичень буде знижуватися», — сказала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Чому це важливо?

  • Підвищення рейтингів таких агенств означає більше довіри до економіки, більше інвестицій, та меншу вартість капіталу (відсоткові ставки позик, кредитів, тощо).

Що відомо

Коментарі - 15

+
+15
jurius
jurius
8 вересня 2019, 13:28
#
Эх, не нравятся позитивные новости комментаторам. Ох не нравятся :)
+
+50
jurius
jurius
8 вересня 2019, 15:37
#
Кстати, Коломойский действительно ограбил украинцев и продолжает это делать сейчас, поддерживаемый нереформированными, продажными судами. Он является серьезным вызовом как для внутренней, так и внешней политики и рано или поздно станет врагом нынешней власти. Вопрос времени, когда Зеленский с ним рассорится.
+
+18
Kanarej
Kanarej
9 вересня 2019, 0:45
#
Да все олигархи в той или иной мере ограбили украинцев, и продолжают это делать сейчас :). Только кое-кто озабочен исключительно Коломойским, и лепит это в тему и не в тему…
А так — да, я думаю Зеленский уже имеет зуб на Коломойского, и этот зуб будет чем дальше, тем больше расти и болеть, пока Коломойскому не придется снова возвращаться куда-нибудь в Израиль.
+
0
squeez
squeez
9 вересня 2019, 22:25
#
А вы думаете он не прикормил депутатов в слуге народа ? не думаю, там расколом запахнет быстрее - при его желании
+
0
Kanarej
Kanarej
10 вересня 2019, 0:29
#
В таком случае запахнет очередным роспуском Рады, и выборами уже без людей Коломойского.
+
0
squeez
squeez
10 вересня 2019, 12:23
#
Да ладно, нашего брата разве не 28 лет обманывают ? и следующий раз стане каким-то особенным? -я так не думаю...
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
8 вересня 2019, 16:22
#
Идём к рейтинг ААА+ за 1 год!
+
0
An GenShuo
An GenShuo
8 вересня 2019, 19:21
#
April First!
+
+44
preyvanamor
preyvanamor
9 вересня 2019, 8:52
#
Все-одно всі ці агентства продажні і малюють рейтинг, в залежності від того хто яку суму їм занесе. Дивіться фільм «Big short».
+
0
lika197
lika197
9 вересня 2019, 10:54
#
Давно пора. Рейтинги запада - грубый политический инструмент.
+
0
Борис Будяк
Борис Будяк
9 вересня 2019, 11:08
#
Вспомнил фильм «Игра на понижение».Там тоже рейтингами торговали:)Учитывая моду на гособлигации...а особенно украинские с супердоходностью...дальше не трудно догадаться,что будет:)Прям все по сценарию...:)
+
+45
jurius
jurius
9 вересня 2019, 19:42
#
Слава Богу появились правдолюбы, которые вспомнили продажность западных рейтингов. Я уже заволновался, думал зрадофилы массово вымерли. Ан нет, теперь все вернулось к порядку вещей. Не хворать вам, ребята :)
+
0
preyvanamor
preyvanamor
9 вересня 2019, 22:28
#
Де тут зрада? агентство ж підвищило наш рейтинг, а не знизило! хоч і агентство - липове, але ж точно знати чи в них купили підвищення рейтингу (голівуд каже, що прецеденти були) чи воно чесно заслужене ми знати не можемо. Це ж не зрада - це така сумнівна перемога.
+
+15
Andrey M
Andrey M
10 вересня 2019, 12:10
#
У мене складається враження, що порохоботам заради того щоб крикнути «а я ж говорив!» дуже хочеться щоб для України та українців стало гірше ніж було при їх кумирі. Ось такі вони «патріоти»-порохоботи.
+
0
jurius
jurius
10 вересня 2019, 22:14
#
А при чому тут порохоботство?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися