Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 вересня 2019, 15:32

У НБУ розповіли, чи вплинули пікові виплати на валютний ринок

Вересневі виплати за державним боргом і погашення єврооблігацій з процентами жодним чином не вплинуло на обсяг міжнародних резервів та валютний ринок України. Про це заявив голова НБУ Яків Смолій під час монетарного брифінгу.

Вересневі виплати за державним боргом і погашення єврооблігацій з процентами жодним чином не вплинуло на обсяг міжнародних резервів та валютний ринок України.
Фото: interbuh.com.ua

Що це значить

  • «Ці виплати були закладені в макроекономічні прогнози й абсолютно ніяк не вплинули на валютний ринок. Це все було передбачено в графіку обслуговування боргу», — зазначив голова НБУ.

Нагадаємо, 3 вересня Україна остаточно розрахувалася з Міжнародним валютним фондом за програмою stand-by, розпочатою в 2014 році. Фінальні платежі склали в цілому 156 мільйонів у доларовому еквіваленті.

Наступного тижня влада очікує візиту до Києва місії МВФ, що запланований на 10-24 вересня. 

Читайте також: 12 пріоритетів: що ми знаємо про плани Зе-команди в економіці та фінансах

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, Україна готова до приїзду місії і обговорення нової програми, яка може стати останньою, щоб далі обходитися без підтримки кредитора.

Цього тижня також Міністерство фінансів погасило єврооблігації на 661 мільйон доларів, випущені в листопаді 2015 року межах реструктуризації, а також нараховані відсотки в обсязі 444 мільйонів доларів.

Що відомо:

  • У першому півріччі 2019 року зобов'язання Нацбанку перед МВФ скоротилися на 25,45 млрд грн.
  • Станом на 1 серпня міжнародні резерви України становили 21 840,13 млн дол. У липні вони зросли на 1,2 мільярда завдяки помірному викупу НБУ залишків валюти на міжбанку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися