Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2019, 11:51

Члени наглядової ради Ощадбанку планують подати до суду на НБУ — ЗМІ

Члени наглядової ради Ощадбанку, кандидатури яких відхилив Нацбанк, планують відстоювати свою репутацію в суді. Про це в коментарі ЕП заявив член наглядової ради Ощадбанку Шевкі Аджунер.

Члени наглядової ради Ощадбанку, кандидатури яких відхилив Нацбанк, планують відстоювати свою репутацію в суді.
Фото: openforest.org.ua

«Члени наглядової ради Ощадбанку – це висококваліфіковані професіонали з багаторічним досвідом роботи, який беззаперечно свідчить про їхню компетенцію і відмінну репутацію на вітчизняній та міжнародній арені. Ми твердо переконані, що рішення НБУ було упередженим і необґрунтованим та не відповідало встановленим процедурам та нормам.

Таким чином, воно не відповідає процедурним і правовим вимогам належного державного управління», — сказав він.

За його словами, «про це свідчить і повна відсутність прозорості цього помилкового рішення, в якому єдиним обґрунтуванням зазначено „негативні результати співбесіди“.

»Важко уявити собі більшу безконтрольність і зверхність. Тому ми це рішення перевіримо на предмет законності в українських судах. Ми впевнені, що воно не витримає такої перевірки і буде скасовано", — додав Шевкі Аджунер.

Що відомо

  • П'ять висококваліфікованих фахівців були дискваліфіковані кваліфікаційною комісією НБУ без пояснення причин.
  • 20 червня, відбулось перше засідання новопризначеної наглядової ради Ощадбанку, до складу якої на основі відкритого конкурсу увійшли незалежні члени Шевкі Аджунер, Байба Апін, Пітер Бріггс, Міхаель Вайнштейн, Олексій Грінченко, Олексій Резніков, представник держави від Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності Дмитро Власов та представник держави від Кабміну Даніель Білак.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
3 вересня 2019, 13:29
#
РЕБЯТА - на ВЫХОД! Что не ясно?  Давайте у нас каждый работник будет судиться? А как назначали Пышного, также против процедуры, взяли верхушкой НБУ приняли.

Скоро Пышный также улетит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися