Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2019, 14:46

Податківці виявили на підприємствах майже 12 000 нелегалів

За січень-липень під час податкових перевірок встановлені порушення податкового законодавства при виплаті заробітних плат в 44,1% компаній. За місяць показник виріс на 1,4%.

За січень-липень під час податкових перевірок встановлені порушення податкового законодавства при виплаті заробітних плат в 44,1% компаній.
Фото: pravda.com.ua

Як повідомляє прес-служба Державної податкової служби України (ДПС), за результатами перевірок порушникам донараховано до сплати 571,8 млн грн податку на доходи фізосіб, 160 млн грн єдиного внеску та 46,6 млн грн військового збору.

Крім того, виявлено 11 800 осіб, які працювали без оформлення трудових відносин.

За сім місяців роботодавці додатково уклали 96 200 трудових договорів.

За січень-липень держреєстрацію отримали 13 800 громадян, які займалися підприємницькою діяльністю неофіційно. В результаті до бюджетів додатково сплачено 17 млн грн податків і зборів та 18,1 млн грн єдиного внеску.

Що відомо

  • 22 серпня 2019 року Кабінет міністрів знову дозволив інспекторам Державної служби праці проводити інспекційні перевірки підприємців.
  • Інспектори праці мають право безперешкодно і без попереднього повідомлення в будь-який час доби (з урахуванням вимог законодавства про охорону праці) приходити з інспекційними візитами в будь-які виробничі, службові, адміністративні приміщення об'єкта відвідування, знайомитися з будь-якими документами, ведення яких передбачено законодавством про працю та які містять інформацію про предмет перевірки.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися