Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 15:46

Газпром сплатив 345 мільйонів доларів у межах суперечки з Нафтогазом в Англії

Російський «Газпром» вніс на рахунок Високого суду правосуддя Англії і Уельсу 345 мільйонів доларів забезпечувальних платежів у межах суперечки з «Нафтогазом» в Стокгольмському арбітражі. Про це йдеться в фінасової звітності компанії, передає ЕП.

Російський «Газпром» вніс на рахунок Високого суду правосуддя Англії і Уельсу 345 мільйонів доларів забезпечувальних платежів у межах суперечки з «Нафтогазом» в Стокгольмському арбітражі.
Фото: bbc.com

Що це значить

  • Наголошується, що це не означає переказ зазначених коштів на рахунки «Нафтогазу», оскільки зараз англійський суд очікує рішення апеляції «Газпрому» на рішення Стокгольмського арбітражу.

Читайте також: Стокгольмський арбітраж заборонив продавати акції Промінвестбанку

До закінчення слухання апеляції «Газпрому» заборонили переносити свої активи з території Великобританії, де вони можуть конфіскувати суд на користь «Нафтогазу».

Передісторія

  • 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» про компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.
  • За рішенням арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом узгоджених обсягів газу для транзиту.
  • За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром поивнн сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Коментарі - 4

+
+28
bonv
bonv
29 серпня 2019, 15:47
#
Нікуди газпром від Нафтогазу не подінеться..
+
+41
Григорий П
Григорий П
29 серпня 2019, 16:32
#
Так и Северный поток за долги уйдет, потом по контрибуции и сам север пойдет
+
+70
jurius
jurius
29 серпня 2019, 16:36
#
Есть тут один ватоботик, который ещё недавно утверждал что Украина что то там якобы должна России, а вот она Украине никогда ничего не заплатит. Думаю, если он здесь, работает над новой методичкой. Думаю в ней будет два неизменных элемента - традиционная, набившая оскомину борьба с премиями и тарифный геноцид это наше все форева!
+
+27
AleksandrBank
AleksandrBank
29 серпня 2019, 16:46
#
Создание проблем уже хорошо, когда будут поступать деньги, это будет супер.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися