Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 11:25

Чехія збільшила квоту на прийом заробітчан з України

Влада Чехії затвердила квоти на прийом іноземних працівників та об’єднала шість програм з набору працівників з інших країн, які діють наразі, у три. Про це повідомляє Ceske Noviny.

Влада Чехії затвердила квоти на прийом іноземних працівників та об’єднала шість програм з набору працівників з інших країн, які діють наразі, у три.
Фото: fakty.ua

Спеціальні програми використовуються для управління трудовою міграцією з 2012 року. В проектах беруть участь працедавці, які відповідають умовам програм. Потім відібрані ними іноземні працівники повинні отримати необхідні дозволи в чеських посольствах або консульствах у своїй країні.

До сьогодні в Чеській Республіці діяло шість програм. Три з них були для висококваліфікованих працівників: дві – для інвесторів, третя – для робітників з України та Індії.

Були дві програми для середньо та низько кваліфікованого персоналу. Остання програма була розрахована на пошук працівників у сферу сільського господарства з України навіть без кваліфікації.

Що нового

  • Тепер діятимуть три програми – для ключового та наукового персоналу, для висококваліфікованих та кваліфікованих працівників.

За даними Торгової палати, програми для кваліфікованих працівників регулюватиметься урядом. Палата прийматиме запити від компаній з восьми країн – України. Чорногорії, Сербії, Філіппін, Індії, Казахстану, Молдови та Монголії.

За даними МВС країни, працедавці найбільше цікавились робочою силою з України через мовну та культурну близькість. Як повідомляється, квоту збільшили у декілька разів.

Щорічно 40 000 працівників з України зможуть працювати у Чехії замість нинішніх 19 600 осіб. Як вказано з документах, з Сербії та Чорногорії працедавці зможуть найняти 2 000 людей, з Філіппін, Монголії та Молдови – по 1000, з Індії – 600, з Казахстану – 300.

Коментарі - 1

+
0
KlaviK
KlaviK
27 серпня 2019, 11:45
#
"Были две программы для средне и низко квалифицированного персонала – первая для людей, вторая для работников из Монголии."

Интересно описали программы )
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися