Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2019, 12:40

Аналітика на 22.08.2019. Інвестори не отримали від ФРС їжу для роздумів, тепер надія на Пауелла

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, після підйому індексів Уолл-стріт, азіатські фондові майданчики показали в основному негативну динаміку в умовах згасання інтересу до ризику. Протокол засідання ФРС опинився в цілому нейтральним і вказав на розкол у стані комітету з питання зниження ставок. Інвесторам не сподобалося, що регулятор не дав чітких сигналів про те, що в США розпочався цикл пом'якшення політики і замість цього вказав на гнучкість в прийнятті рішень. Така позиція посилює важливість економічних звітів і новин, що надходять з торгового фронту. При цьому очікування за ставками не змінилися – ринки як і раніше прогнозують зниження вартості кредитування ще на чверть відсотка у вересні.

В Азії японський Nikkei 225 відіграв первісне просідання і навіть розташувався трохи вище рівня відкриття, досить швидко перетравивши звіт PMI в промисловому секторі, який залишився в зоні скорочення активності четвертий місяць поспіль. Індекс склав 49,5 проти 49,4 в липні, тоді як аналітики очікували відновлення показника до 49,8. Китайський Shanghai Composite до кінця сесії влаштувався практично у флеті, південнокорейський Kospi поніс втрати в межах 0,5%, гонконгський Hang Seng впав майже на 1%, а австралійський S&P/ASX 200 додав 0,3%. Європейські ф'ючерси перед офіційним стартом сесії торгуються в скромному мінусі на тлі обережності інвесторів в очікуванні показників PMI.

Долар продовжує наступ в парах з європейськими валютами, але повернувся до зниження проти ієни, що вказує на відновлення покупок захисних активів. Євро/долар залишається під відміткою 1.11, показуючи малоактивну динаміку перед виходом даних щодо ділової активності в єврозоні та Німеччини. Також трейдери обережні перед виходом протоколу засідання ЄЦБ, який може надати ведмежий імпульс єдиній валюті і відправити пару під позначку 1.1060, якщо тон документа підтвердить голубиний настрій регулятора.

На ринку нафти після короткочасного ривка вище рівня 61 долар за барель Brent повернулася під позначку 60 доларів і показує ведмежий ухил на ранкових торгах у четвер. Звіт Міненерго не надихнув гравців на купівлю, хоча і відбив скорочення запасів сирої нафти. Втім, падіння показника на 2,7 млн барелів виявилося скромніше прогнозу і оцінки API. Додатково на ринок тисне відсутність голубиних сигналів від Федрезерву. Причому з цього фронту до кінця тижня може реалізуватися ще один фактор ризику, якщо на завтрашньому виступі на симпозіумі в Джексон Хоул Пауелл утримається від відверто м'якої риторики.

Крім показників PMI в єврозоні, Німеччині та США, а також протоколу засідання ЄЦБ, сьогодні заявлені дані по довірі європейських споживачів, звіт CBI з роздрібної торгівлі в Британії і звернення за допомогою з безробіття в США.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися