Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 15:33

Гонтарева про допит в ГПУ: чекаю їх у Лондоні

Екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева не приїде в Україну на призначений на 12 серпня допит у кримінальній справі щодо бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Про це вона заявила в коментарі «The Page».

Екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева не приїде в Україну на призначений на 12 серпня допит у кримінальній справі щодо бізнесмена-втікача Сергія Курченка.
Фото: flickr.com

«Я нічого до цієї справи не маю, навіть поруч не проходила. Я вже ГПУ повідомила, що працюю і живу в Лондоні, тому вони знають мою адресу і можуть надсилати мені всі позови або приїхати до мене в Лондон… Чекаю їх в Лондоні, якщо вони хочуть мене побачити», — сказала вона, додавши, що повістку на допит ще не отримала.

Як відомо, Гонтареву викликають на допит у справі Курченко вже втретє в цьому році.

Крім неї, ГПУ повторно викликала на допит ще і співзасновник інвесткомпанії ICU Костянтина Стеценко, власника приватної газодобувної компанії Burisma Миколи Злочевського та екс-заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Перед виборами прокурор Костянтин Кулик, який веде «справу Курченко», вже розсилав фігурантам порядку, але зробив це «неналежним чином», а підозри оформив з порушеннями.

Тоді Гонтарева ГПУ звинуватила у спробі дискредитувати реформи фінансового сектора і натякнула, що не збирається для допиту повертатися в Україну з Лондона, де живе і викладає.

Коментарі - 7

+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 серпня 2019, 15:47
#
Нету денег на самолет! А вообще есть ст 139 и 140 КПК Украины, и что с ней церемонится! В Суд, ухвала, и приедет как «родная», но это если ген прокурор не в доле!
+
0
huliolopez
huliolopez
7 серпня 2019, 21:32
#
Ст.139 - грошове стягнення від 0,25 до 2 мінімальних заробітних плат. Це ж аж 200 євро, які ще треба якимось чином стягнути.
ст.140 - примусове супроводження. Мабуть приватним літаком Авакяна
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
8 серпня 2019, 8:20
#
Тут смешного мало! При выполнении всей процедуры с привлечением Суда, мы можем ( учитывая отношение английских властей к подобным случаям ) через два месяца увидеть Гонтареву за решеткой ( хотя бы за не выполнение предписания Суда ) и английские власти ( учитывая их законодательство ) с удовольствием арестуют её собственность!
+
0
mcart
mcart
7 серпня 2019, 15:59
#
Пора к фамилии Гонтарева добавлять имя прилагательное «беглая»
+
+10
locustsucol
locustsucol
7 серпня 2019, 17:02
#
Тут вообще-то речь о Курченко, соотвественно и о януковиче. Но елехторату с короткой памятью нужно хлеб и зрелища, свопадающие с картинкой в любимой группе на ютубчике, інстаграмчике или по ящику. Давайте нам Гонтареву!!!111адинадинОдин
+
0
Barmaley33
Barmaley33
7 серпня 2019, 16:22
#
Да чего это они к женщине прицепились-то? Сидит себе в Лондоне, читает лекции, преподаёт, с детьми/внуками няньчится, а тут какие-то иски, вызовы на допросы. Нечем им заняться, понимаете ли. Она же «даже и рядом не проходила» :)
+
0
Toxa David
Toxa David
7 серпня 2019, 16:47
#
Она же «даже и рядом не проходила» — на ходу ни пилить ни черпать не удобно. Тут надо основательно расположиться в НБУ и за дело, даже если это дело уголовное в отношении беглого бизнесмена Сергея Курченко или инвест компании ICU.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися