Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2019, 18:48

ФГВФО продає найбільший пул іпотечних кредитів Дельта Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає іпотечний пул АТ «Дельта Банк» балансовою вартістю понад 1,3 млрд грн. Торги відбудуться 17 вересня. Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продає іпотечний пул АТ «Дельта Банк» балансовою вартістю понад 1,3 млрд грн.
Фото: focus.ua

Що відомо

«Фонд гарантування сформував найбільший іпотечний пул АТ «Дельта Банк», в який входять права вимоги та інші майнові права за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, балансовою вартістю понад 1,3 млрд грн», — йдеться в повідомленні.

Пул складається з 326 кредитів, з яких 308 — забезпечені іпотекою. 61% об'єктів іпотеки (по заборгованості) розташовані в Київській області, ще близько 21% — у Центральній Україні (Вінницька, Полтавська, Чернігівська, Кіровоградська, Черкаська області) та майже 18% — у Західній Україні (Закарпатська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська області).

Читайте також: Фонд гарантування продав перший мегапул

Середнє прострочення по всіх кредитах становить близько 6,2 року.

17 вересня 2019 року відбудуться відкриті торги з продажу пулу (за голландською моделлю аукціону). Стартова ціна лота – 48,4 млн грн з максимальним зниженням до 50%. Крок аукціону – 1% від початкової ціни реалізації лота.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися