Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2019, 19:43

«Срібна монетка» допоможемо людям з синдромом Дауна отримати допрофессиональные навички і адаптуватися в колективі

15 липня 2019 Ukrsibbank BNP Paribas Group запустив ювілейний благодійний проект «Срібна монетка» у підтримку людей з синдромом Дауна. Мета проекту — зібрати кошти на запуск платформи для обміну досвідом між експертами з Європи і України, яка допоможе створити більш якісні умови для допрофесійної підготовки молоді з синдромом Дауна.

«Одним із викликів на сьогодні для нас є створення інклюзивного суспільства для людей з синдромом Дауна. Зокрема, мова йде про створення умов для їх якісного працевлаштування в майбутньому. Це величезний пласт роботи, адже повинні бути готовими не тільки молоді люди з синдромом Дауна, але і навчальні заклади, потенційні роботодавці, держава в цілому. Проект «Срібна монетка» допоможе нам провести дводенну Всеукраїнську конференцію з участю експертів з Європейської асоціації Даун синдром (European Down Syndrome Organization) з Німеччини та Італії, зі шкіл та організацій Голландії, які допомагають молодим людям з ментальної інвалідністю отримати професійні навички під час навчання в школі і супроводжують їх на робочому місці», — зазначає президент ВБО «Даун Синдром» Олена Большанина.

Під час конференції фахівці ВБО «Даун Синдром» зможуть отримати знання кращих зарубіжних практик профпідготовки людей з синдромом Дауна та поділитися власним досвідом підтримки працевлаштування людей, а також підготувати і розповсюдити брошури з цього питання. Крім того, в рамках проекту буде створена платформа для діалогу і обміну досвідом серед фахівців Міністерства освіти і науки, Міністерства соціальної політики, директорів шкіл, вчителів, які працюють з дітьми з ментальної інвалідністю. Окремо буде проведено просвітницьку роботу з потенційними роботодавцями та органами влади по якісному навчанню і можливостям супроводу працевлаштування молодих людей. Все це допоможе закласти міцну основу для подальшого працевлаштування молоді з синдромом Дауна в Україні.

Адже зараз в українському суспільстві, з одного боку, відбуваються позитивні зміни для людей з синдромом Дауна: за даними відділу статистики Міністерства охорони здоров'я України, сьогодні приблизно 60-70% дітей з синдромом Дауна залишаються в сім'ях. Для порівняння: ще в 2010 році в сім'ях залишалося тільки 20% дітей з синдромом Дауна, інших дітей залишали в пологових будинках. З іншого боку, з-за тенденції в минулому, коли діти з синдромом Дауна, будучи навіть в родинах, найчастіше навчалися вдома або в закритих інтернатах, а, отже, не социализировались і, тим більше, не працювали, сьогоднішнє суспільство не готове до активної інклюзії молоді з синдромом Дауна в навчальні заклади і робочі колективи. Батьки досі розгублені і налякані, вихователі в садочках, вчителі у школах не мають досвіду, як правильно працювати з такими дітьми. У спеціалізованих школах використовуються застарілі методики навчання, які не дають можливості використовувати сильні сторони людей з синдромом Дауна і дати їм необхідні знання і навички, що сприяють їх працевлаштуванню у дорослому житті.

Працевлаштування людей з синдромом Дауна важливо не тільки для них самих та їхніх сімей, але й для суспільства в цілому. Робота серед звичайних людей підвищує самооцінку молодих людей з синдромом Дауна, даруючи відчуття значимості і можливість вести самостійне життя. А від цього поліпшується клімат і в їх сім'ях: наприклад, мами можуть повернутися до свого робочого життя чи просто отримати вільний час для себе і сім'ї. Звичайні люди також «виграють»: спостерігаючи за зусиллями людини з інвалідністю, вони по-іншому починають сприймати свої проблеми, вчаться приймати інших.

Збір коштів по проекту «Срібна монетка» триватиме три місяці — до 15 жовтня 2019 року. Кошти можна перевести через UKRSIBBANK безготівково, скориставшись QR-кодом, або поклавши готівку в скриньку для благодійних внесків з логотипом ВБО «Даун Синдром» у будь-якому з 300 відділень банку.

Кожен бажаючий може підтримати ініціативу, зробивши «внесок» у спеціальні бокси в кожному з майже 300 відділень Ukrsibbank або перерахувати кошти на користь ВБО «Даун Синдром» в один клік через iPay.ua.

Збір коштів проходить до 15 жовтня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися