Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 липня 2019, 12:00

Суд Англії почав розгляд апеляції Приватбанку

Апеляційний суд Англії та Уельсу почав розгляд апеляційної скарги Приватбанку на рішення першої інстанції про невідповідність юрисдикції позову фінустанови до екс-власників. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела.

Апеляційний суд Англії та Уельсу почав розгляд апеляційної скарги Приватбанку на рішення першої інстанції про невідповідність юрисдикції позову фінустанови до екс-власників.
Фото: finclub.net

Що відомо

Повідомляється, що слухання відбудуться протягом п'яти днів. Основним предметом розгляду буде обґрунтованість відмови першої інстанції в розгляді спору британської юрисдикції і відповідних забезпечувальних заходів.

Рішення апеляційного суду очікується у вересні — на початку жовтня, хоча є ймовірність, що воно буде оголошено і в кінці слухань.

Нагадаємо, Приватбанк у грудні 2017 року подав позов до високого суду Лондона проти ексвласників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd. (всі – Великобританія), Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd. (всі Британські Віргінські о-ви), які, імовірно, їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Читайте також: Журналісти показали активи Коломойського і Боголюбова в США. Фото

Високий суд Лондона 4 грудня 2018 року визнав невідповідним його юрисдикції позов Приватбанку, вважаючи, що він був поданий проти британських компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd. (іменовані у провадженні як англійські відповідачі) з тим, щоб залучити у виробництво Коломойського і Боголюбова.

Суддя аргументував висновок тим, що банк не надав ніякого прямого пояснення, чому він подав позов проти зазначених компаній у грудні 2017 року, і жоден з його аргументів, який був представлений пізніше, не є переконливим. Зокрема, деякі наведені банком підстави не могли бути представлені в грудні 2017 року, оскільки банк про них не знав.

Оформити депозит в Приватбанку

При цьому суддя визнав наявність у банку обґрунтованих позовних вимог проти Коломойського і Боголюбова як мінімум на кілька мільйонів доларів. Водночас він додав, що банк не має права підбирати прийнятну для себе судову інстанцію, у свою чергу, його ексвласники мають право захищати свої інтереси в Швейцарії, за місцем постійного проживання.

Компанія Fieldfisher, що представляє інтереси Коломойського, вказувала, що суд першої інстанції зобов'язав український держбанк оплатити всі судові витрати на відповідачів і скасував всесвітній арешт активів (WFO) на суму понад 2,5 млрд дол. Зокрема, суд зобов'язав Приватбанк протягом 28 днів оплатити проміжні витрати відповідачів на GBP7,5 млн, з яких Ігорю Коломойському – GBP 4 млн.

Приватбанк 21 грудня 2018 року оскаржив рішення першої інстанції в Апеляційному суді Англії і Уельсу. До розгляду апеляції WFO залишається в силі.

Коментарі - 1

+
0
TOMAgavk
TOMAgavk
22 липня 2019, 17:06
#
Интересно, какое примет решение суд,в пользу Бени и Ко?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися