Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 липня 2019, 13:07

Економія, комфорт, безпека. Вісім порад мандрівникам

Фінансові прорахунки під час поїздок за кордон можуть повністю зіпсувати враження від відпочинку. Щоб у поїздці менше турбуватися про гроші, слід вирішити фінансові питання заздалегідь.

Фінансові прорахунки під час поїздок за кордон можуть повністю зіпсувати враження від відпочинку.
фото: thegolfclub.info

Портал PaySpace Magazine підготував поради для мандрівників. «Мінфін» публікує ключові тези матеріалу.

Порада №1. Готуйтеся до планових поїздок

Бюджет подорожі потрібно планувати. Слід скласти список статей витрат і встановити ліміт за кожним пунктом. Розпланований бюджет допоможе уникнути необдуманих витрат і дозволить не вийти за рамки розумного.

Оптимально — користуватися банківською картою. З її допомогою можна заздалегідь спланувати поїздку: купити авіаквитки, забронювати житло, оформити перепустку в музеї. А також змінювати плани на будь-якому етапі подорожі.

Порада №2. Не варто нехтувати економією

Під економією мається на увазі не тільки вибір більш дешевого виду транспорту та бюджетного житла. Сучасні кешбек-сервіси дозволяють повернути частину витрачених на відпочинок грошей. Наприклад, бронюючи готель на Booking.com або житло на Airbnb, можна заощадити 2-5% від загального чека.

За деякими картами також нараховується кешбек в категоріях «подорожі», «кафе», «розваги», що також не буде зайвим.

Кращі кредитні карти для мандрівників. Порівняти

Порада №3. Владнайте всі формальності з банком

Дуже важливо — попередити банк про поїздку. Інакше банк заблокує кредитку, якою ви розплатилися в незвичайному місці. Так банк захищає своїх клієнтів від шахрайства.

Останнім часом великі банки, такі як ПриватБанк і monobank, припинили вимагати від клієнтів такі повідомлення. Але багато інших фінустанов все ще дотримуються традиційних правил.

Порада №4. Підключіть інтернет-банкінг

Він дозволяє оперативно відстежувати витрати за картою і вчасно помітити, що ви виходите із запланованого бюджету. Також онлайн-банкінг дає можливість швидко заблокувати кредитку в разі крадіжки.

Порада №5. Не знімайте весь час гроші в банкоматі

Багато банків беруть комісію за переведення в готівку коштів у своїх банкоматах. Банк, який видав вам карту, також може стягувати плату за зняття готівки в АТМ. Щоб не витрачати зайве, розраховуйтеся карткою скрізь, де це можливо.

Порада №6. Обмежте готівку

Якщо при підготовці до подорожі ви купите дуже багато валюти, при поверненні додому, можливо, доведеться здійснювати зворотний обмін. Це означає втрати на конвертації.

Але це не означає, що потрібно вирушати в поїздку зовсім без готівкової валюти. Адже поки що у багатьох країнах не обійтися без паперових грошей — ними оплачують проїзд і дрібні покупки.

Порада №7. Слідкуйте за курсом в обмінниках

Якщо ви їдете в країни єврозони, подбайте про те, щоб конвертувати долари в євро у звичайних українських обмінниках. Адже курс за кордоном буде менш вигідним. Якщо ви прямуєте в країни, де не ходять вільно конвертовані валюти (долар, євро), уточніть заздалегідь, де вигідніше обміняти гроші.

Порада №8. Думайте про безпеку

Зберігати гроші, карти і документи в одному місці — погана ідея. Також не варто підключатися до громадського Wi-Fi для того, щоб зайти в свій онлайн-банкінг або розплатитися карткою в інтернеті. Шахраї можуть перехопити дані кредитки.

Коментарі - 3

+
+15
alex859
alex859
19 липня 2019, 20:51
#
Приватбанк тоже требует уведомление о поездке.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
19 липня 2019, 20:59
#
Очень хорошая статья! Спасибо! Сам очень часто езжу в ЕС или на своей машине или на автобусе!. Есть масса моментов,которые позволяют сэкономить или получить адекватную цене услугу. Раньше постоянно заказывал отель через  Booking.com, но потом стал заказывать списавшись,на прямую с отелем - первая проблема, сайт предлагает просто номер, и не указывается какой,  с каким видом ( есть номера с видом на стену ), вторая, цена, на сайте указана просто цена и не указанны скидки и дополнительные услуги (входящие в стоимость ), так что, как для меня лучше списаться на прямую с отелем.
+
0
1112VFRFH
1112VFRFH
20 липня 2019, 3:00
#
Долар та евроНЕходять))(((НЕтілько за вказВами маршрутами))а і будь-де!!боНЕмаютьНіг!!!У к р а ї н с ь к о ю:..в країнах де не використовуються\або обмеженно використовуються..припиняйте мислити по сов'єтському\кацапському
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися