Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 липня 2019, 18:43

Ощадбанк видав підприємцям 1000 мікрокредитів на власну справу

Підприємці отримали в Ощадбанку 1000 мікрокредитів на загальну суму 300 млн грн для розвитку власного бізнесу в межах програми підтримки підприємництва «Будуй своє». Про це повідомила прес-служба фінустанови.

Підприємці отримали в Ощадбанку 1000 мікрокредитів на загальну суму 300 млн грн для розвитку власного бізнесу в межах програми підтримки підприємництва «Будуй своє».
Фото: interfax.com.ua

Умови програми кредитування

Півтора року тому Ощадбанк запровадив мікрокредитування в межах програми «Будуй своє». У вересні 2018 року доступ до програми отримали клієнти банку в усіх областях країни.

Менше ніж за рік Ощад збільшив фінансування мікропозичальників у чотири рази. Наразі підприємці отримали в Ощадбанку 1000 мікрокредитів на загальну суму 300 млн грн. для розвитку бізнесу. Половину таких кредитів надано клієнтам у населених пунктах із населенням до 50 тис. осіб.

Ощад фінансує мікропозичальників на суму до 5 млн грн. за спрощеним пакетом документів і з лояльним підходом до застави, кредити до 250 тис. грн. надаються без застави.

Читайте також: Ощадбанк став приватним, але залишився державним. Як це можливо

«Під час запуску програми «Будуй своє» ми вирішили зробити акцент саме на підтримці мікробізнесу. Зазвичай саме мікропозичальникам складніше розпочати власний бізнес і, відповідно, твердо стати на ноги. Проаналізувавши потреби і можливості наших клієнтів, ми полегшили їм доступ до фінансування.

Спрощено вимоги до застави та пакета документів, залучено вітчизняних та міжнародних партнерів до фінансування. Зокрема, фермерські господарства можуть отримати фінансування в рамках держпрограми під 1% річних. У 22 областях Ощадбанк має 46 муніципальних партнерських програм, які передбачають компенсацію підприємцям відсоткових ставок за кредитами», — зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Продукт «мікрокредит» розроблено за допомогою Німецько-українського фонду та Франкфуртської школи фінансів і менеджменту за сприяння стратегічного партнера Ощадбанку – Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися