Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 липня 2019, 14:52

Кабмін схвалив призначення трьох незалежних членів наглядової ради Приватбанку

Кабінет міністрів своїм рішенням схвалив призначення трьох незалежних членів наглядової ради Приватбанку. Про це на засіданні уряду сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє Укрінформ.

Кабінет міністрів своїм рішенням схвалив призначення трьох незалежних членів наглядової ради Приватбанку.
Фото: censor.net.ua

«Ми завершили реалізацію закону про корпоративне управління у державних банках і сформували спеціальну комісію, яка працювала кілька місяців. Вона провела відбір і у наглядові ради Приватбанку, і Ощадбанку. Є деякі питання щодо певних кандидатів, ми очікуємо підтвердження від Нацбанку. Але ми проголосували і усі члени наглядової ради подали декларації. Ради розпочали роботу», — сказала Маркарова.

Читайте також: Наглядову раду Приватбанку покинув консультант МВФ Енгін Акчакоча

За її словами, три відібрані до наглядової ради Приватбанку кандидати відмовилися подавати електронні декларації, тож замість них були дообрані інші члени.

«Трьох незалежних кандидатів сьогодні ми затверджуємо. Після цього нашого рішення зможе повноцінно почати роботу нова наглядова рада Приватбанку», — додала Маркарова.

Нагадаємо, у травні Кабмін затвердив новий склад наглядової ради Приватбанку, до якого увійшли: Шерон Іскі — міжнародний радник управління техдопомоги Казначейства США, в минулому експерт-консультант МВФ; Надир Шейх — колишній генеральний директор з операцій Citi (Єгипет) і член наглядової ради Citi Bank (Україна), а також Еран Кляйн, в минулому займав керівні посади в Commerzbank (Великобританія), Citibank (Великобританія), WestLB (Японія) і Deutsche Bank ( Японія).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися