Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 липня 2019, 10:58

Аналітика на 16.07.2019. Ринки чекають новин з економічного та торговельного фронтів

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, азіатські індекси показали невиразну динаміку на торгах у вівторок. Інвестори не виявляють особливої активності у відсутності значимих новин і в очікуванні свіжої статистики з США, на цей раз з роздрібних продажів. Якщо до релізу не з'явиться каталізаторів, здатних розворушити учасників ринку, аналогічна картина буде спостерігатися і в Європі.

Напередодні глава Мінфіну США Стівен Мнучин заявив, що незабаром американський торговий представник може відправитися в Китай для відновлення переговорів, якщо телефонна розмова на цьому тижні принесе плоди. Втім, ці повідомлення не надихнули інвесторів, які чекають, коли розпочнеться реальний діалог між двома країнами після застою переговорного процесу. Також прояву позитивної реакції перешкодили нові загрози Трампа збільшити тарифи щодо Пекіна.

Тим часом РБА опублікував протокол липневого засідання, в якому вказав на готовність знизити ставки, які й без того перебувають на історичних мінімумах. Крім статистики і риторики Центробанків, найближчим часом інвестори зосередяться на сезоні корпоративної звітності в США, що вчора відкрив банк Citigroup, представивши неоднозначні результати.

На цьому тлі японський Nikkei 225 просів на 0,69%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,19%, гонконгський Hang Seng додав 0,16%, австралійський S&P/ASX 200 знизився на 0,18%, а південнокорейський Kospi набрав 0,45%. Європейські ф'ючерси торгуються з пониженням в середньому на 0,2%.

Долар у другій половині торгів понеділка привернув попит і вийшов у зону росту проти європейських валют. Сьогодні валюта продовжує зміцнення, почасти на згасаннях інтересу до ризику і очікуваннях зростання роздрібних продажів, які в цьому випадку можуть послабити загрозу більш агресивного пом'якшення політики ФРС.

Євро/долар, яка як і раніше не може прорватися до ключового локального опору в районі 1.13, осцилює поблизу 100-денний ковзної середньої, яка зараз знаходиться в області 1.1250. Крім загальних настроїв на торгових майданчиках і даних по американських роздрібних продажів, внести корективи в динаміку валютної пари можуть сьогоднішні дані ZEW по Німеччині і єврозоні. Погіршення настроїв у регіоні здатне трохи натиснути на євро і нагадати валюті про те, що ЄЦБ може вдатися до додаткових стимулів.

Нафта Brent, ледве втримавшись над рівнем 66 доларів за барель, намагається відновити зростання, але висхідний потенціал і раніше виглядає обмеженим. Відновлення видобутку в Мексиканській затоці розчарувало гравців, які розраховували на більш тривалі і масштабні перебої в регіоні через ураган. Зараз ринки переключаються на дані API, за якими послідує завтрашній офіційний звіт Міненерго по запасах нафти в США. Ключовий локальний опір як і раніше проходить на позначці 67 доларів.

Крім вищезазначених даних, сьогодні заявлений блок статистики з Британії, яка опублікує звіти по зарплатах, рівню безробіття і заявкам на допомогу з безробіття. Єврозона представить показники торгового балансу, а США – індекс цін на імпорт і експорт, використання виробничих потужностей, промислове виробництво, комерційні товарні запаси та індекс цін на житло. Також відбудуться виступи представників ФРС Пауелла і Еванса.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися