Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 липня 2019, 15:12

Facebook оштрафують на 5 мільярдів через витік даних — ЗМІ

Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів (FTC) схвалила штраф для компанії Facebook у розмірі 5 млрд доларів за витік даних консалтинговій компанії Cambridge Analytica. Про це повідомили кілька джерел, передає РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів (FTC) схвалила штраф для компанії Facebook у розмірі 5 млрд доларів за витік даних консалтинговій компанії Cambridge Analytica.
Фото: rbc.ua

Йдеться про події 2018 року, коли стало відомо, що Cambridge Analytica отримала доступ до особистих даних 87 млн користувачів соцмережі без їхнього відома.

За інформацією газети, регулятори США схвалили угоду з Facebook про виплату штрафу для врегулювання скандалу з витоком даних.

Читайте також: Facebook отримав мільйонний штраф через скандал з Cambridge Analytica

Видання зазначає, що якщо інформація підтвердиться, це буде рекордний штраф, який Федеральна торгова комісія Сполучених Штатів коли-небудь накладала на технологічні компанії.

У Facebook та Федеральній торговій комісії від коментарів відмовилися.

Коментарі - 1

+
+45
Arnold2
Arnold2
14 липня 2019, 1:13
#
Как раз пойдет на строительство Mexico Border Wall. Там как раз такой бюджет. Палата представителей США отказывала Трампу выделять 5.7 ярдов, вот оно и поступление)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися