Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 липня 2019, 12:25

Dragon Capital покращив прогноз зростання ВВП України до 3,2%

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в 2019 році зросте на 3,2% під впливом більш високого, ніж очікувалося, внутрішнього попиту (і споживчого, інвестиційного). Про це йдеться в макропрогнозі інвесткомпанії Dragon Capital, пише Інтерфакс-Україна.

Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в 2019 році зросте на 3,2% під впливом більш високого, ніж очікувалося, внутрішнього попиту (і споживчого, інвестиційного).
Фото: epravda.com.ua

Раніше компанія оцінювала зростання вітчизняної економіки в цьому році до 2,5%.

Згідно з прогнозом, зовнішнє середовище в першому півріччі виявилася кращим для України, ніж очікувалося, зокрема, із-за різкої сприятливої зміни цін на залізну руду і газ.

Читайте також: МЕРТ погіршило прогноз зростання ВВП до 2,8%

І хоча у другому півріччі року в Dragon Capital очікують погіршення умов торгівлі, у річному обчисленні оновлені прогнози все ж краще, ніж були.

Оцінка зростання реального ВВП в 2020 році залишилася колишньою – 2,8%, так як позитивний вплив більш високого попиту буде нівельовано скороченням транзиту російського газу, наголошується в документі.

Якщо півроку тому аналітики Dragon Capital очікували падіння транзиту на 20%, то тепер – на 50%.

Нагадаємо, 9 квітня Міжнародний валютний фонд зберіг прогноз зростання ВВП України на рівні 2,7% за підсумками поточного року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.