Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 липня 2019, 11:54

Аналітика на 09.07.2019. Ринки переключаються на Федрезерв

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, індекси Уолл-стріт закрилися в помірному мінусі на торгах в понеділок, і слідом за ними просіли азіатські майданчики, які в моменті досягли 2,5-тижневих мінімумів. До кінця сесії бенчмарки трохи скоротили втрати. Крім очікувань менш агресивного пом'якшення політики ФРС, на ринки натиснуло падіння акцій постачальників Apple. Напередодні експерти Rosenblatt Securities знизили рейтинг акцій компанії до «продавати» з «нейтрального рівня», що спричинило розпродаж «яблучних акцій». Також інвестори дотримуються все більшої обережності в очікуванні піврічної доповіді Пауелла в Конгресі і публікації протоколу засідання ФРС.

На цьому тлі японський Nikkei 225 закрився з підвищенням на 0,14%, частково завдяки ослабленню ієни. Як показали офіційні попередні дані, в червні замовлення на машини і обладнання скоротилися на 38% г/г після падіння на 27,3% місяцем раніше. Гонконгський Hang Seng просів на 0,7%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,19%, а південнокорейський Kospi – на 0,59%. Європейські та американські ф'ючерси торгуються з пониженням в середньому на 0,3%.

Долар продовжив зміцнюватися на очікуваннях і розвиває імпульс у вівторок на очікуваннях менш голубиної риторики Центробанку. Євро/долар оновила 3-тижневі мінімуми, продовжуючи погрожувати позначці 1.12. На короткострокових графіках спостерігається яскраво виражений ведмежий настрій, та в разі втрати психологічної підтримки євро націлюватиметься на область 1.1180. У відсутність власних драйверів єдина валюта найближчим часом буде торгуватися з огляду на динаміку долара, який може стримати запал у міру наближення виступу Пауелла і публікації протоколу FOMC.

На ринку нафти картина в цілому залишається попередньою – Brent продовжує залучати продажі на зростанні, що перешкоджає більш виразному відновленню котирувань. Перевищивши в моменті відмітку 65 доларів, ф'ючерси відкотилися на негативну територію і сьогодні знову тестують позначку 64. Brent відчуває певний тиск з боку сильного долара. Також зростанню як і раніше заважає занепокоєння трейдерів щодо світового попиту. З іншого боку, ринку може допомогти геополітика, якщо ситуація навколо Ірану продовжить погіршуватися. Нові загрози санкцій з боку США щодо Тегерана здатні посилити побоювання перебоїв у поставках.

Економічний календар сьогодні досить убогий. У єврозоні та Британії звітів не заявлено. Штати публікують індекс ділового оптимізму, індекс роздрібних продажів, кількість відкритих вакансій. Також відбудуться виступи деяких представників ФРС, включаючи Пауелла, Булларда, Кворлза і Бостік.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися