Програму навчання розроблено провідними експертами Ukrainian Food Valley, вона включає передові знання із галузі agrifood із побудови ефективних бізнес-моделей в агробізнесі, найкращі практичні кейси українських та закордонних компаній та нетворкінг у малих групах.
Всеукраїнські воркшопи «Створення доданої цінності в agrifood» стартували у Києві
Викладачі-практики мають значний досвід ведення власного бізнесу в Україні, а також є викладачами та випускниками міжнародних та вітчизняних бізнес-шкіл.
Під час двох перших навчальних модулів учасники дізналися:
– як пройти шлях від «Є ідея для бізнесу» до «Бізнесу із ідеєю» на прикладі компанії «Агріко Україна», яку представив засновник цієї компанії Микола Гордійчук;
– як правильно позиціонувати власний бренд, формувати стійкі переваги в умовах конкуренції та вибудовувати маркетингову стратегію в умовах невизначеності дізнались від засновника маркетингової агенції WTF Віталія Ткаченка;
– як працювати над розробкою бізнес-моделі та як працювати із бізнес-моделлю власного бізнесу, як визначати пару «клієнт-продукт» та як дізнатися чи дійсно мій продукт потрібен споживачам, що насправді потрібно менеджерам компанії, щоб приймати управлінські рішення та втілювати їх у життя – над цими питаннями працювали разом із фахівцем у сфері IT, співзасновником компанії UFV Сonsulting Русланом Захарченком;
– про логіку роботи у відкритих системах, про передумови виникнення кластерів, про їхню роль у сучасній світовій економці, про те, як знайти ознаки кластеру у власній місцевості та визначити свою роль у цій екосистемі, говорили із Наталією Маєвською, власницею ТМ BerdychivSky, та Катериною Звєрєвою, засновницею медіагенції для агробізнесу «Sapienza», ідеологами Кластерної ініціативи вирощування та переробки томатів у Черкаському регіоні.
Два дні навчання пролетіли непомітно у дружній атмосфері, що зібрала однодумців, аграріїв-творців, що прагнуть вивести власний бізнес на новий рівень, створювати додану цінність в Україні та ділитися нею з цілим світом.
Наступні групи у Києві та Тернополі стартуватимуть на початку липня.
Коментарі