Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 липня 2019, 15:42

ЄБРР відкрив Укргазбанку ліміт торгового фінансування

Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив Укргазбанку ліміт торгового фінансування до 40 млн доларів. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР, пише stockworld.

Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив Укргазбанку ліміт торгового фінансування до 40 млн доларів.
Фото: capital.ua

Що це значить

  • ЄБРР збільшує підтримку українських експортерів та імпортерів, відкриваючи для Укргазбанку нову кредитну лінію торгового фінансування в розмірі до 40 млн доларів з метою стимулювання міжнародної і регіональної торгівлі.

Укргазбанк — четвертий за величиною банк у країні з мережею, яка налічує близько 250 відділень. Частина кредитної лінії буде відведена під факторингові операції з метою підтримки запуску цього продукту Укргазбанком.

Що це дасть

  • Фінансування ЄБРР сприятиме подальшій комерціалізації одного з найбільших державних банків.
  • Приєднання до Програми сприяння розвитку торгівлі (ПСРТ) допоможе Укргазбанку краще інтегруватися в регіональну і світову економіку завдяки розвитку міцних торгових зв'язків і відносин між компаніями і банками в регіоні операцій ЄБРР і за його межами.

Метою ПСРТ є сприяння міжнародній торгівлі в країнах операцій ЄБРР, у тому числі Україні.

У рамках цієї програми банк надає гарантії міжнародним підтверджує банкам, беручи на себе політичні і комерційні платіжні ризики, пов'язані з міжнародними торговельними операціями, які здійснюються банками в країнах операцій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися