Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2019, 19:01

Ощадбанк і Укрексімбанк подали склад наглядових рад на узгодження НБУ

Два держбанки — Ощадбанк і Укрексімбанк — подали документи для узгодження своїх членів наглядових рад, призначених Кабінетом Міністрів. Про це delo.ua повідомили у прес-службі НБУ.

Два держбанки — Ощадбанк і Укрексімбанк — подали документи для узгодження своїх членів наглядових рад, призначених Кабінетом Міністрів.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

  • Повідомляється, що Ощадбанк подав на погодження всі кандидатури, а Укрексімбанк подав документи поки лише щодо одного члена наглядової ради. Приватбанк, згідно інформації НБУ, поки не подавав відповідні документи.
  • З уже поданих банками на затвердження кандидатур НБУ ще нікого не затвердив. Але і документів жодному з держбанків не завернув. За законом у банків ще є час до 14 липня, аби встигнути подати документи.

Читайте також: Іноземці відмовилися увійти до наглядової ради Приватбанку

«Національний банк приймає рішення про погодження або відмову у погодженні на посаду керівника банку протягом 45 днів з дня подання для його узгодження повного пакета документів, визначених Положенням про ліцензування», — відповіли в прес-службі НБУ.

Нагадаємо, уряд ще в травні цього року призначив наглядові ради в державні банки — Ощадбанк, Укрексімбанк, Приватбанк. Документи для погодження членів рад цих банків відповідно до ст. 42 «Закону про банки і банківську діяльність» банки зобов'язані подати до НБУ не пізніше одного місяця з дня їх призначення (обрання) на посади.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися