Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 липня 2019, 17:04

Ощадбанк здійснив перші розрахунки за електроенергію на новому сегменті ринку «Ринок на день наперед»

30 червня 2019 року Ощадбанк здійснив перші розрахунки за електроенергію на новому сегменті ринку «Ринок на день наперед».

Учасниками торгів стали 192 учасники, в результаті торгів 10 продавців продали електроенергію 164 покупцям. Загальний обсяг торгів перевищив 308 млн грн. Всі розрахунки між учасниками торгів було завершено у регламентний термін – протягом 10 хв. з моменту завершення торгів та формування фінансових зобов’язань.

В рамках підготовки до обслуговування клієнтів Ощадбанк здійснив інтеграцію інформаційних систем з оператором ринку та оператором системи передачі, що надає змогу обмінюватись даними про стан наявності коштів у покупців та про стан розрахунків онлайн.

На етапі підготовки до запуску нового оптового ринку електроенергії в Україні більше 270 учасників ринку електроенергії вже відкрили ескроу-рахунки в Ощадбанку для операцій з купівлі електроенергії на ринку на добу наперед та внутрішньодобовому ринку, більше ніж 260 електропостачальників відкрили в Ощадбанку поточні рахунки зі спеціальним режимом використання для зарахування коштів за продану електроенергію.

В рамках проекту надання новітнього банківського сервісу учасникам ринку електричної енергії Ощадбанк пропонує обслуговування рахунків у режимі 24/7. Також Ощадбанк пропонує учасникам ринку послуги з надання банківських гарантій на користь оператора системи передачі на виконання зобов’язань з врегулювання небалансів.

З додатковою інформацією щодо фінансових аспектів функціювання сегментів нового ринку його учасники можуть ознайомитись за посиланням.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися