Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2019, 14:36

В Україні можуть узаконити нові режими роботи

У Мінсоцполітики пропонують ввести три нові режими роботи, які раніше не були врегульовані законодавчо: гнучкий графік, віддалена робота і самостійна організація робочого часу. Про це повідомляє UBR.

У Мінсоцполітики пропонують ввести три нові режими роботи, які раніше не були врегульовані законодавчо: гнучкий графік, віддалена робота і самостійна організація робочого часу.
Фото: ukrinform.ru

Відповідну пропозицію викладено у новому законопроекті «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гнучких форма організації праці)».

Аналогічні норми містяться в проекті нового Трудового кодексу, який вже не перший рік обговорюється в Раді.

Що нового

Нові режими в законодавстві пропонують визначити так:

Гнучкий графік. Працівнику дозволено не дотримуватися режиму, встановленого правилами внутрішнього трудового розпорядку, за умови дотримання денної, тижневої або місячної норми відпрацьованого часу. Гнучкий графік може встановлюватися за домовленістю працівника і роботодавця як при прийомі на роботу, так і в інший час. При цьому такий режим може складатися з трьох компонентів:

  • фіксований час — час, протягом якого працівник зобов'язаний перебувати на робочому місці;
  • змінний час — час, протягом якого працівник сам визначає період роботи;
  • час для перерви та харчування.

Віддалена робота. Передбачає можливість працювати за межами офісу. У цьому випадку працівник не підкоряється правилам трудового розпорядку і сам визначає час роботи і місце. При цьому за ним зберігаються всі трудові права. Правда, при цьому необхідно укласти між сторонами трудовий договір у письмовій формі — просто наказу директора буде недостатньо.

Самостійна організація робочого часу. Ця форма режиму роботи підійде переважно для керівників і топменеджменту, коли працівник фактично сам планує свій робочий день за умови виконання завдань, щодо яких встановлено граничний термін виконання.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
28 червня 2019, 19:00
#
«Самостоятельная организация рабочего времени» - как нельзя лучше подходит к депутатам ВРУ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися